Foto: Tanjug / AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Tajris Haliburton se pokazuje kao sve bolja akvizicija sa drafta za Sakramento Kingse koji su između petka i subote pobedili Los Anđeles Lejkerse 110:106.

Haliburton, koji je dobio minutažu jer su Kingsi računali na njega zbog odlaska Bogdanovića, ubacio je 23 poena i podelio je deset asistencija (četiri skoka) vladajućim šampionima NBA lige i bio je najefikasniji u pobedničkom timu.

PROČITAJTE JOŠ:

Kod Lejkersa je Entoni Dejvis prednjačio sa 22 poena i 11 skokova, a podrška Haliburtonu bio je Rišon Holms sa 22 poena, devet skokova i tri asistencije.

Andre Dramond je u Lejkersima imao 17 poena, a Lebron Džejms 16 poena uz osam skokova i sedam asistencija.

Ni Dejvisa, ni Lebrona šut nije služio bogzna kako dobro, kao ni Lejkerse u celini, pa su pogađali tek svaku četvrtu trojku i promašili su skoro trećinu od izvedenih slobodnih bacanja.

Kingsi su bili racionalniji sa loptom, a već u prvoj deonici su stigli do dvocifrenog plusa posle stepbeka Haliburtona za 23:13.

Podebljali su prednost zakucavanjem Marvina Beglija, a zatim i slobodnim bacanjima Dejmijena Džonsa do 30:15, da bi Pau Gasol i Džejms sveli zaostatak na -7, sa osam postignutih poena za jedva nešto više od minuta.

Lejkersi su serijom u drugoj četvrtini preuzeli prednost košem Bena Meklimura, a do poluvremena je dve ekipe delio jedan poen.

Meklimur je doneo i dvocifreni plus timu iz Los Anđelesa u trećoj četvrtini na 86:75, ali je zatim u četvrtoj došlo do pada i Kingsi su to iskoristili.

Terens Dejvis se istakao slobodnim bacanjima, zakucavanjem i trojkom, Sakramento je otišao na 104:99 na dva i po minuta pred kraj i sačuvao je prednost vrednu pobede.

Lejkersi su peti u zapadnoj konferenciji sa 36 pobeda i 27 poraza, dok je Sakramento na 12. mestu sa 26 trijumfa i 37 izgubljenih utakmica.

NBA petak na subotu:

Filadelfija Seventisiksers – Atlanta Hoks 126:104

Boston Seltiks – San Antonio Spars 143:140

Klivlend Kavalirs – Vašington Vizards 93:122

Bruklin Nets – Portland Trejlblejzers 109:128

Memfis Grizlis – Orlando Medžik 92:75

Čikago Buls – Milvoki Baks 98:108

Finiks Sans – Juta Džez 121:100

Los Anđeles Lejkers – Sakramento Kings 106:110

NBA tabela, zapad:

Foto: Flashscore

NBA tabela, istok:

Foto: Flashscore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar