Bogdanović povreda poraz Atlante Hoks od Filadelfije
Foto: Tanjug/ AP Photo/Matt Slocum

Košarkaši Filadelfija Seventisikersa pobedili su Atlantu Hoks sa 126:104 u noći između petka i subote.

Tek kada nema Bogdana u timu Nejta Mekmilana, vidi se koliko mu fali, pa su Sikersi, pretendenti za presto u istočnoj konferenciji NBA u dva „back to back“ meča savladali Hokse.

PROČITAJTE JOŠ:

Trej Jang je u petak na subotu predvodio Atlantu sa 32 poena i četiri asistencije, dok su kod pobednika poeni raspoređeni mnogo ravnomernije.

Danilo Galinari je za Jastrebove ubacio 16 poena, a Džon Kolins i Klint Kapela po 11, s tim što je Švajcarac imao i 15 skokova.

U Filadelfiji su Ben Simons, Džoel Embid i Tobajas Heris imali po 18 poena, poen više imao je Dvajt Hauard, a dvocifreni su sa 13, 11 i deset poena bili i Šejk Milton i Furkan Korkmaz i Matis Tajbul.

Hoksima su naškodile izgubljene lopte i nedostatak vatrene moći zbog izostanka Bogdanovića, pa se pobednički niz tima iz Džordžije, bez Bogdana čini kao zaboravljena prošlost.

Atlanta je izgubila duplo više lopti (16), dok je Filadelfija imala šest skokova u napadu više i za nijansu je preciznije šutirala za dva, što je u ovakvom meču bilo presudno.

Hoksi su krenuli ubedljivo, pa su posle skok-šuta Kolinsa imali 13:2 i prvu dvocifrenu razliku posle manje od pet minuta utakmice.

Održavali su je tek tri, četiri minuta i do kraja prve četvrtine, završene 26:23, Sikersi su se već vratili u igru, na samo -3.

Bogdan Bogdanović Atlanta Houks analiza
Foto: TAnjug/ Wendell Cruz/Pool Photo via AP

Ni minut im nije bilo potrebno u drugoj da bi košem Dvajta Hauarda preokrenuli na 27:26 i od tog trenutka počeli su da se odlepljuju i trojkom Seta Karija, sredinom drugog perioda otišli su na 45:34, da bi neposredno pred poluvreme bilo 65:45.

Pitanje pobednika je već tada praktično bilo rešeno, jer su u nastavku otišli i na +27, a Hoksi su se na početku završne četvrtine spustili do minus 15.

Hauard i Milton su tada prekinuli nalet Hoksa, nanizali su nekoliko poena, Filadelfija je pobegla na +21 i posle toga povratka više nije bilo.

Foto: Tanjug / AP Photo / Matt Slocum

Hoksi sada imaju 34 pobede i 30 poraza, pa se nalaze na šestom mestu istočne konferencije i grčevito se bore za mesto koje direktno vodi u plej-of.

Majami, za koji igra Nemanja Bjelica je samo poziciju ispod sa pobedom manje, dok je Filadelfija sigurna na drugom mestu sa 42 trijumfa i 21 izgubljenom utakmicom.

Podsećanja radi, Bogdanović izostaje već nekoliko utakmica zbog povrede zadnje lože, a Atlanta za to vreme ima tri poraza.

NBA petak na subotu:

Filadelfija Seventisiksers – Atlanta Hoks 126:104

Boston Seltiks – San Antonio Spars 143:140

Klivlend Kavalirs – Vašington Vizards 93:122

Bruklin Nets – Portland Trejlblejzers 109:128

Memfis Grizlis – Orlando Medžik 92:75

Čikago Buls – Milvoki Baks 98:108

Finiks Sans – Juta Džez 121:100

Los Anđeles Lejkers – Sakramento Kings 106:110

NBA tabela, istok:

Foto: Flashscore

NBA tabela, zapad:

Foto: Flashscore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar