Foto: EPA/JASON SZENES

Zvuči nerealno, ali je istinito.

Kada se spominju igrači koji su najviše puta poneli naslov MVP-ja Ol star utakmice NBA lige, četiri puta su ovaj naslov poneli Kobi Brajant i Bob Peti, a rame uz rame sa njima je i jedan neočekivani heroj visok samo 157,5 centimetara – Kevin Hart.

PROČITAJTE JOŠ...

Rođen u Filadelfiji 1979. godine, Hart je odrastao prateći utakmice ne samo Filadelfija Iglsa, ekipe koja nastupa u američkom fudbalu, već i lokalnih Seventisiksersa, ali s obzirom na izuzento nizak rast nije uspeo da se ozbiljnije nametne i domogne mesta u NBA ligi, iako je jednom prilikom čak i bio na probi u Los Anđeles Lejkersima kao tinejdžer.

No, to ga nije sprečilo da, nakon vrtoglavog uspona i statusa jednog od najpopularnijih komičara 21. veka, svoj talenat pokaže – i potvrdi – na „velikoj sceni“, u doduše nešto drugačijem društvu.

Tako je od 2012. godine pa sve do 2015. na ukupno pet nastupa četiri puta osvajao trofej namenjen najboljem igraču Ol star utakmice poznatih.

Prvo je 2012. u pobedi Istoka nad Zapadom 86:54 brojao do osam poena uz šest asistencija, ali i isključenje zbog dve tehničke greške.

Godinu dana kasnije, Hart je, ovog puta kao deo Zapada, ubacio pet poena, tri skoka i asistenciju, a njegova ekipa je slavila 58:38. Tada su sa Hartom igrali Klajd Dreksler, Dikembe Mutombo, dok su u protivničkom timu bili Brus Bouen, Šon Eliot i Jusein Bolt.

Treći nastup nije bio uspešan, Zapad je poražen od Istoka 60:56, a Hart je, nezadovoljan partijom od sedam poena, četiri asistencije MVP nagradu prosledio sekretaru obrazovanja SAD, Arnu Dankanu.

Poslednji, i četvrti put Hart je MVP postao u porazu od Zapada 57:51, uz 15 poena, nakon čega je objavio da se povlači. I to na veoma glasan način, pa savetujemo da smanjite zvuk…

Zasluženo, nema šta.

BONUS VIDEO Pas Nikole Jokića kroz noge bez gledanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar