FOTO: EPA-EFE/JASON SZENES
FOTO: EPA-EFE/JASON SZENES

Američki košarkaš Kajri Irving nije prisustvovao medijskim aktivnostima Bruklin Netsa pošto nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Kako stvari trenutno stoje, Kajri neće moći da igra ni utakmice na domaćem terenu ukoliko se ne vakciniše.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema pravilnicima usvojenim u Njujorku i San Francisku, profesionalni sportisti su dužni da se vakcinišu kako bi mogli da igraju u zatvorenim prostorima. To znači da oni koji ne prime vakcinu, neće moći da igraju u tim gradovima.

Ako takva pravila ostanu, to bi značilo da bi zvezda NBA lige propustila najmanje 42 meča u sezoni, koliko će Netsi odigrati na svom parketu.

Iz kluba, ipak, očekuju da igrač putuje sa timom na pripreme u San Dijego.

Većina igrača u najjačoj ligi sveta se već vakcinisala, pa se pretpostavlja da bi sezona mogla biti odigrana bez prekida.

Što se tiče medijskih aktivnosti, Irving se oglasio iz svoje kuće odakle se uživo snimao, a na pitanje o novonastaloj situaciji odgovorio je da ima svoju privatnost.

„Molim vas, poštujte moju privatnost“, kratko je rekao Irving.

Novinar „Roling Stoun“ magazina, Met Saliven, kao razlog za Irvingovo nevakcinisanje upravo vidi u njegovim stavovima i razmišljanjima, jer kako on tvrdi, zvezda Bruklina je počela da razmišlja kako je sve laž i pokušaj ugnjetavanja tamnoputih košarkaša.

Kajri Irving je već nekoliko puta zbog svojih izjava i verovanja bio u žiži javnosti, pogotovo kada je otvoreno govorio o svom razmišljanju da je Zemlja zapravo ravna ploča.

NBA liga još nije objavila protokole za igrače u ovoj godini. Zna se da se od sudija i osoblja koji su u neposrednom kontaktu sa igračima traži da budu obavezno vakcinisani.

BONUS VIDEO: Gurović krio da mu je u Indijanapolisu noga bila slomljena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar