Foto: Tanjug/AP Photo/Joe Mahoney

Košarkaši Denvera pobedili su Portland sa 128:109 uz spektakularnu partiju Nikole Jokića, strelca 38 poena.

PROČITAJTE JOŠ

Za razliku od prvog meča, kada Blejzersi nisu udvajali Jokića i kada su ga sprečili da razigrava ekipu, ovaj put su i drugi igrači imali u vidu da moraju daleko više da pruže kako bi se sprečio novi brejk.

Tako je ovaj put Denver imao šest dvocifrenih igrača, posle Jokića je Porter imao 18 poena, Milsap 15, Gordon 13, Kampaco i Moris po 12, s time da je Somborac za 31 minut na terenu imao osam skokova i pet asistencija, naspram samo jedne iz prve utakmice.

Šutirao je 15/20, imao je i četiri izgubljene lopte uz ukradenu, ali je morao daleko manje da se troši od Lilarda, koji je na parketu prveo čak 42 i po minuta.

Demijan je imao 42 poena, četiri skoka i 10 asistencija, Mekolum je dodao 21, Nurkić je sveden na sedam poena, bio je dominantan samo u skoku sa 13 uhvaćenih lopti.

Bilo je i prljavih udaraca, suočavao se Jokić sa time, naročito kada je Entoni želeo da ga baci na parket, za šta je sankcionisan.

U drugom poluvremenu, Jokić je zbog ovakvih situacija i sudijskih odluka „proključao“ i dobio tehničku, nije pomogao ni potez Melouna koji je pokušavao da ga ukroti.

Na kraju, ipak je sve ispalo idealno i ubedljivo za Denver, koji je već u 1. četvrtini došao do dvocifrene razlike koju nije ispuštao i na kraju je gazio do maksimalnih +23 u jednom trenutku.

Serija se nastavlja u petak, kada je Denver gost Portlandu u 4.30, a iste večeri, u 1.30, igraće se novi meč Majami – Milvoki.

Baksi su prethodne noćii poveli sa 2-0 na domaćem terenu i sada Hit mora da krene na sve ili ništa, ovaj put je presudio Adetokumbo sa 31 poenom, 13 skokova i šest asistencija.

Forbs je pratio njegov ritam sa 22 poena, Dedmon je bio udarna igla Majamija sa 19 poena, Dragić je ubacio jedan manje.

Nemanja Bjelica je na parketu proveo 12 minuta, šutirao je 1/4 iz igre, ubacio četiri poena uz skok, ukradenu loptu i blokadu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare