Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Utakmica između Denver Nagetsa i Filadelfija Seventisiksersa mogla bi da bude odložena zbog Seta Karija, beka Filadelfije.

Ispostavilo se da je mlađi i manje popularni brat Stefa Karija, zaražen koronavirusom, a više saigrača je bilo sa njim u kontaktu.

PROČITAJTE JOŠ:

Sedmorica njih će stoga biti u samoizolaciji, pa Fila možda ostaje bez dovoljnog broja igrača da bi uopšte izašla na megdan Nagetsima.

Otežavajuća okolnost koja umanjuje tu mogućnost je i činjenica da je i jedan član stručnog štaba Filadelfije bio zaražen koronom u petak.

Međutim, ukoliko bar dvojica od sedmorice budu puštena iz karantina, Siksersi će na raspolaganju imati osam igrača i moći će da igraju u subotu uveče od 21 sat.

Filadelfiji su za sada na raspolaganju Ben Simons, Dvajt Hauard, Toni Bredli, ruki Tajris Maksi, Ajzea Džo i bek Dakota Matijas, a klub za sada čeka odluku NBA i njenu procenu situacije.

 

Prema NBA protokolima, kontakti sa zaraženim osobama se vrlo ozbiljno shvataju, pa i igrači koji budu sa inficiranima u dodiru, završavaju u karantinu.

Skoriji primer za to je Kevin Durent kome su testovi na koronavirus bili negativni, još uvek ima i antitela od prošle godine, ali je morao u izolaciju.

Inače, Kari je saznao da je pozitivan na koronavirus u četvrtak, baš kada su Seventisiksersi igrali protiv Bruklin Netsa, ekipe spomenutog Durenta.

Denver bi, u slučaju eventualnog odigravanja meča bio lišen pomoći Majkla Porter Džuniora, koji je takođe u zdravstvenom protokolu NBA.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar