Foto: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Ovako to rade najbolji

Srpski košarkaš Nikola Jokić održao je govor svojim saigračima nakon poraza u drugoj utakmici NBA finalne serije protiv Majami Hita, te je Denver nešto kasnije u trećoj slavio i došao do prednosti od 2-1.

Nagetsi imaju jak domaći teren, ali je Majami ipak stigao do brejka u NBA finalu. Ipak, ekipa iz Kolorada se brzo oporavila, vratila brejk i sada je na samo dva koraka daleko od titule u najjačoj ligi sveta.

PROČITAJTE JOŠ:

Najzaslužniji za to je Nikola Jokić, koji iz meča u meč obara rekorde i pomera granice, a sada je otkriveno i koliki uticaj ima i van terena.

Naime, „Bleacher Report“ je saznao da su Džef Grin, Kentavijus Kaldvel-Poup i Deandre Džordan u svlačionici nakon drugog meča finala zamerili manjak želje timu. Sada je na sajtu „Bleacher Report“ objavljeno i šta se tačno dešavalo, sa izjavama aktera.

„Bili smo frustrirani kako smo igrali i trudom koji smo dali. Svi smo imali istu poruku. Ne možemo sa takvom energije da uđemo u utakmicu. Moramo da želimo više od Majamija. Bilo je neprihvatljivo. Bili smo u ovoj situaciji i ranije, i volim način na koji smo reagovali“, rekao je Kaldvel-Poup.

Svoju poruku otkrio je i iskusni Džef Grin, koji u nekim situacijama menja Jokića na poziciji pet.

„Rekao sam da će se ovaj tim Majamija da se bori. Nedostaci koje smo imali u toj utakmici su bili neprihvatljivi, posebno u ovom trenutku u sezoni. Samo smo morali da budemo bolji“ istakao je Džef Grin.

PROČITAJTE JOŠ:

Diandre Džordan je pričao o Jokiću i njegovom govoru, koji je mnogo iznenadio i promenio mnogo toga, s obzirom da je Denver bio znatno motivisaniji u trećem meču serije.

„Sve nas je to iznenadilo. Bilo je neočekivano. Kada Nikola nešto kaže, pažnja svih mu je povećana. Uvek ga upoređujem sa tipom kao što je Tim Dankan. On nikada nije stvarno bučan, ali kada on progovori, mnogo kaže“, objasnio je Džordan.

Otkrio je i o čemu je Jokić pričao nakon poraza.

„Njegova poruka je u suštini bila da ne možemo biti opušteni. Moramo da imamo više žara, više energije i da obratimo pažnju na plan igre. I do 3. utakmice, na treninzima, svi su bili hiperfokusirani, i to se prenelo na igru“, dodao je Džordan.

Jokić je u svom stilu prokomentarisao ova dešavanja.

„Iskreno, ne sećam se da sam pričao. Pa ako sam nešto govorio, ne sećam se šta sam rekao. Možda su to bile samo moje emocije u tom trenutku. Ne sećam se, da budem iskren. Možda su svi oni ludi. Ali mislim da sam normalan. Kada nešto kažem, nije da pokušavam da budem vokalan. Postoji svrha. Kad nešto vidim, reći ću to. Nikada neću pričati samo da bih pričao“, otkrio je Jokić.

BONUS VIDEO Najluđe priče legendi srpske košarke: Doček šampiona, kumovi i ljubav koja je promenila sve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar