Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić neće zaigrati na Olimpijskim igrama, a centar Denver Nagetsa nije jedina zvezda NBA lige koja će propustiti turnir u Tokiju.

Prvo i ujedno najveće ime među njima je po mnogima najbolji košarkaš NBA lige u 21. veku, Lebron Džejms. Prva zvezda Los Anđeles Lejkersa je imala velikih problema sa povredama u završnici sezone, a kada je njegov tim izgubio seriju od Finiks Sansa (4-2), Džejms je istakao da mu je potreban odmor jer se oseća iscrpljeno i fizički i emotivno, zbog čega neće biti deo „drim tima“.

PROČITAJTE JOŠ...

U sastavu ekipe koju predvodi Greg Popovič neće biti ni njegovog saigrača, centra Entonija Dejvisa. Dejvis je takođe većim delom sezone imao problema sa povredom zbog čega je propustio poslednje tri utakmice prve runde plej-ofa, dok je u šestom meču protiv Sansa vidno hramao i na terenu proveo samo pet minuta, pa je očekivano doneo odluku da se povuče iz nacionalne selekcije.

Treća potvrda stigla je od strane Džimija Batlera, saigrača Nemanje Bjelice u Majami Hitu. Kako prenose mediji sa Floride, Batler je kao razlog naveo iscrpljenost, i želju da narednu sezonu dočeka što spremnije može.

Pored njih trojice koji su potvrdili, još sedam igrača koji nose status „superzvezde“ nalazi se pod ozbiljnim upitnikom.

Pre svega, to se odnosi na tri košarkaša koji nastupaju za Bruklin Netse – Kevina Durenta, Džejmsa Hardena i Kajrija Irvinga.

Harden i Irving imaju problema sa povredama u završnici sezone, pauzirali su u doigravanju, pa je teško očekivati da će rizikovati zdravlje, dok je Durent više puta istakao da bi želeo da odmori bar nekoliko nedelja više, pa je preostala samo potvrda.

U Tokio najverovatnije neće ići ni Stef Kari. Golden Stejt je završio takmčenje u ranoj fazi doigravanja, ali je Kari bliži odluci da kaže „ne“ i posveti se oporavku.

Foto: Tanjug/AP Photo/Adam Hunger

Dres „drim tima“ neće obući ni Kavaj Lenard, i to zbog ugovora. Kako će nastupajućeg leta imati opciju da „izađe“ iz ugovora sa Los Anđeles Klipersima – što je očekivana odluka ukoliko ne uđu u finale – Lenardova glavna motivacija je novi ugovor, a upravo period u kom će biti igrane Olimpijske igre je onaj tokom kog će imati priliku da sa ljudima koji brinu o njegovoj karijeri donese odluku o tome gde će igrati u budućnosti. Tamo najverovatnije neće biti ni Pola Džordža, koji je najavio da mu je glavni cilj u nastavku karijere osvajanje prstena najboljeg tima NBA lige. Zlato sa Olimpijskih igara već ima.

Situacija oko Zajona Vilijamsona iz Nju Orleans Pelikansa je pod velom tajne. Razlog je povreda prsta zbog koje je propustio završnicu sezone.

Što se igrača koji su potvrdili nastup na kvalifikacijama ili Olimpijskim igrama u Tokiju tiče, na spisku su Demijen Lilard i Drejmond Grin (SAD), Rudi Gober, Frenk Ntilikina, Nikolas Batum, Evan Furnije (Francuska), Luka Dončić (Slovenija), Ben Simons, Džo Ingles (Australija)…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar