Nikola Jokić, Danilo Ikodinović,
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO/Zoran Lončarević/Nova.rs

Centralna sportska tema ove nedelje je Nikola Jokić, koji je nedavno postao MVP NBA lige i onda odlučio da preskoči igranje za reprezentaciju ovog leta, što je prokomentarisao i Danilo Ikodinović.

Košarkaši Srbije počeli su pripreme za kvalifikacioni olimpijski turnir, kako bi se domogli Igara u Tokiju. Igraće u Beogradu od 29. juna do 4. jula i samo pobednik turnira ide na OI.

Selektor Igor Kokoškov na startu se susreo sa problemima oko otkaza, a sve je najviše pogodilo to što je Nikola Jokić odlučio da se zahvali na pozivu usled premora.

PROČITAJTE JOŠ

„Na moju veliku žalost, ovo je trenutak kada moram da saopštim da i pored ogromne želje, nisam u mogućnosti da nastupam za reprezentaciju. Jednostavno, stanje mog tela iziskuje duže odsustvo sa terena radi oporavka. To je stav i sugestija kluba i jedna neminovnost koju moram da prihvatim. Ubeđen sam da momci i bez mene imaju kvalitet da naprave rezultat koji će nam svima doneti mnogo radosti“, rekao je Jokić Tanjugu.

Reakcije na odluku centra Denvera i zvanično najboljeg NBA košarkaša bile su oprečne, jedni imaju razumevanja jer je odigrao 109 utakmica bez pauze, drugi pak ne jer su želeli da vide najjači tim Srbije u pohodu na olimpijski tron.

Bivši vaterpolista Danilo Ikodinović imao je takođe zanimljivo viđenje cele situacije.

„Glavna tema Jokić i njegov izbor da ne igra ovog leta za reprezentaciju. Šta je? Umorili smo se od Vučića i njegovih bahatih i alavih podguznih muva, pa nam je sad glavna tema Jokić? Muka nam je od svih afera bahatih skotova na vlasti koje smo zaboravili, pa Jokiću nećemo zaboraviti ovo leto neigranja za reprezentaciju? Ili ono kad je izgradio svoj duh i telo da postane MVP NBA lige? Da li smo svesni šta znači biti MVP najbolje košarkaške lige na svetu? Da li smo svesni da je dečko koji ima 26 godina, iz Srbije, države za koju nije čulo ko zna koji procenat svetske populacije, koji je bio 42. pik na draftu, tj u drugom krugu izabran, postao MVP NBA lige i pritom odigrao 109 utakmica bez pauze sa prosekom od 35 minuta. Tačnije 10 meseci nije prestao da igra košarku“, napisao je Ikodinović na Tviteru.

Proslavljeni reprezentativac apsolutno razume odluku centra Nagetsa.

„Možda mu se smučila košarka. Možda mu je potreban odmor. Možda hoće da bude sa ocem i majkom. I svojom braćom. Možda hoće da bude sa svojim konjima koje je kupio od svojih krvavo zaradjenih para. Možda mu se pije pivo u kladionici sa drugarima. Jokić je sigurno zaslužio da ga ostavimo na miru i podržimo svaku njegovu odluku o igranju za reprezentaciju Srbije. Da prestanemo da lična nezadovoljstva, neostvarenosti i nemogućnosti da se izborimo za sopstveni bolji život, lečimo kroz vređanje i pljuvanje uspešnih ljudi koji su samo dobar glas naše države proneli širom sveta. Ajde da ta nezadovoljstva i frustracije pokušamo da usmerimo na promenu životnih vrednosti u Srbiji. Da tu energiju usmerimo na zahtevanje rešavanja tolikih afera, zločina, nepravdi koje su nas zadesile poslednjih 30 godina!“

Naveo je Ikodinović u svom obraćanju i kako Jokić ništa ne duguje Srbiji i smatra da je potreban nacionalnom timu i u budućnosti.

„Ustajemo protiv trenutno najboljeg košarkaša sveta, jer zamislite, usudio se da ne igra za reprezentaciju Srbije posle brutalnih 10 meseci igranja non stop na najvišem mogućem nivou. Najlakše je napadati vredne i dobre ljude kakav je Jokić. Nadasve uspešne i kulturne kakav je Jokić. Nemamo sto Jokića, samo je jedan. Jedan jedini ikada Srbin MVP NBA lige. I zato poštujmo svaku njegovu odluku i čuvajmo ga, jer će nam trebati još u budućnosti. I za reprezentaciju i za NBA ligu. Da ono malo sveta što je čulo za nas zbog njegovih maestralnih igara, da nas u najmanju ruku ne zaborave tako brzo. I za kraj, siguran sam da Jokić Srbiji i narodu u Srbiji ništa ne duguje. Oni njemu? Ne znam, u najmanju ruku smo kvit. Zato uživaj u odmoru, Jokara“, poručio je, između ostalog, Ikodinović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare