Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Košarkaši Srbije od 17.30 igraju sa domaćinom Češkom u 2. kolu Evrobasketa, a Jan Veseli već vidi "orlove" sa medaljom.

Karijevi lavovi su na startu Evrobasketa savladali Holandiju sa 100:76, dok su Česi neočekivano lako poraženi od Poljske rezultatom 98:84.

PROČITAJTE JOŠ

Glavni aduti domaćina su i dalje roviti Tomaš Satoranski i iskusni centar Jan Veseli, koji odlično poznaje srpsku košarku.

Pričao je otvoreno o Nikoli Jokiću, povređenom Bogdanu Bogdanoviću, ali i atmosferi koja čeka Srbiju od 17.30 u rasprodatoj O2 areni.

Nametnulo se u pitanje „ko vam je favorit za titulu“.

„Znam šta želite da čujete, Srbija mi je favorit. Kako igra trenutno, sa Jokićem i sa svima oko njega… Stvarno deluju sjajno, uživo smo ih gledali u Hamburgu i baš je bilo uživanje“, iskren je bio Jan Veseli.

Foto: FIBA

Objasnio je i navodne pretnje, odnosnu izjavu da će „sve akcije će ići preko Jokića, imaćemo odbranu i za njega“.

„Da, da, to kada oni prevode, to je druga priča… Rekao sam da će mi biti zadovoljstvo i da jedva čekam taj duel, ništa drugo nisam rekao, ali prevedeno je drugačije. Igrao sam protiv Jokića davno, tada je još bio na početku karijere koja je sada sjajna. Biće zanimljivo posle dve titule MVP u NBA“.

Nedelja je dan pauze za ekipe iz D grupe, što će pogotovo „orlovima“ dobro doći jer su između dve uvodne utakmice imali tek 16 sati da se iole odmore i pripreme u nemilosrdnom ritmu šampionata.

GRUPA D, 2. kolo

Finska – Poljska 14.00

Češka – Srbija 17.30

Holandija – Izrael 21.00

BONUS VIDEO Simonović: Ne treba sada da igramo najbolju košarku nego u finalu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar