Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Kaže se da su najznačajniji ljudi uglavnom i najjednostavniji, prijatni i prizemni, iako njihovo ponašanje u javnosti može da oda drugačiji utisak.

Jedan od sportista o kome se toliko priča, spekuliše i procenjuje je Lebron Džejms, košarkaš koji je zlatnim slovima upisao svoje ime u istoriju igre između obruča.

Nadmen, egoista, ovakav, onakav… Mišljenje je kao zadnjica, svi ga imaju i trude se da ga stave u prvi plan, tako da se predrasude vrlo lako stvaraju.

PROČITAJTE JOŠ

Sa takvim predubeđenjem je u Lejkerse stigao nekadašnji centar Mega Bemaksa Ivica Zubac, ali se brzo uverio u suprotno.

„Imao sam osećaj da se ponaša kao da je iznad svih, ali sam pogrešio. Stalno je ostavljao neke poklone saigračima, sa svakim je pojedinačno razgovarao, želeo je da napravi timski duh“, naveo je Zubac u podkastu „I ja sam sportaš„.

Mladom centru nije bilo lako da stupi u kontakt sa velikom zvezdom NBA lige.

„Sredinom jula je većina igrača na odmoru, ja sam došao rano ujutru u halu, verovao sam da ću biti sam i da ću moći da obavim trening. Ulazim i čujem iz teretane glasnu muziku… Pogledam, a ono Lebron već trenira… Otišao sam u svlačionicu i skupljao hrabrost da uopšte dođem u teretanu i da se upoznam sa njim. Krenem, ulazim i samo sa drugog kraja čujem Lebrona kako viče „Big Zuuu“, dolazi do mene, grli me i započinje razgovor“, opisao je Zubac.

Tok karijere je hrvatskog košarkaša odveo u redove Klipersa, gde se ponovo našao u društvu zvezda.

„Kavaj Lenard je na terenu fantastičan, kad zacrta da nekome ukrade loptu to će i učiniti. U javnosti se priča da se on nikada ne smeje, ali to nije tačno. On samo želi da svoju privatnost zadrži za sebe. Mogu samo da kažem da je skroz normalan i da nas često zasmejava u svlačionici, dok je na terenu isključivo profesionalac“, istakao je Zubac.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar