Lebron Džejms
Foto: EPA-EFE/ALEX GALLARDO

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms veruje da je situacija sa koronavirusom veliki test za čovečanstvo.

Jedan od najboljih igrača svih vremena je istakao da je fokusiran na momenat kada će se sve vratiti u normalu.

„Tri ili četiri puta nedeljno treniram, samo pokušavam da svoje telo održim u najboljoj mogućoj formi. Želim da budem spreman, kako fizički, tako i psihički, kada god se sezona nastavi“, naveo je Džejms.

PROČITAJTE JOŠ

On ističe da je sam svoj trener, pošto sa svojim kondicionim trenerom Majkom ne može da bude u kontaktu.

„Lejkersi su otišli u karantin odmah pošto smo saznali za slučaj Bruklina. Posle 14 dana sam testiran i bio sam negativan pa mi je bilo dozvoljeno da radim sa trenerom, ali se to još nije dogodilo. Još nisam otvorio vrata kuće za druge ljude. Treniram samostalno, moja supruga i deca su takođe u treningu tako da je to veoma zabavno“.

Džejms kaže da se u NBA komunicira na svim nivoima u vezi sa nastavkom sezone.

„Želimo da tako bude, da smo u toku. Želimo da uverimo se vratimo na parket, ukoliko to bude jedna, izolovana destinacija, ako to bude Las Vegas ili neko drugo mesto, onda će se razgovarati dalje. Naći će se način“.

Lider Lejkersa je istakao da ekipa može da bude zadovoljna izgledom dosadašnjeg dela sezone.

„Trener u prvoj godini, sistem u prvoj godini, ceo novi stručni štab, mnogo novih delova. Iskreno, nisam mislio da ćemo se tako brzo uklopiti. Došao je i Entoni Dejvis, proveo je sedam godina u Nju Orleansu, stigao je u novi sistem… Mislio sam da će nam biti potrebno više vremena, ali sam pogrešio. Baš sam mnogo pogrešio“.

Lebron i Dejvis
Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Džejms provodi vreme u izolaciji i kao pomoćnik u školovanju svoje dece.

„Mislim da ljudi ne shvataju koliko je teško biti profesor. Imam svest o tome, ali je ovo potpuno novi nivo, nastava na internetu. Veliko poštovanje za školsko osoblje. Oduševljen sam kada vidim decu kao uče, bio sam u poslednjim godinama daleko od toga. Svakog dana smo sada sa decom, igramo igrice, karte, pravi je blagoslov to što mogu da budem sa porodicom sve vreme. Neću biti zauvek ovde, vreme ne čeka na čoveka, mnogo poštujem ove momente“.

Aktuelna situacija je, prema njegovim rečima, veliki test za celo čovečanstvo.

„Gajim optimizam prema svemu, ne samo za Ameriku nego za celi svet. Ovo testira našu duhovnu stranu, živeli smo u komforu, a sada je vreme za pauzu. Optimističan sam, čuvam oštroumnost i pokušavam da budem u najboljoj mogućoj fizičkoj formi kada povratak bude ozvaničen“, zaključio je Džejms.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram