Ivica Mavrenski
Foto: Galgonek Vladislav / ČTK / Profimedia

Preminuo je Ivica Mavrenski, bivši košarkaš Crvene zvezde, u 58. godini posle duge i teške bolesti, saopštili su crveno-beli.

Klub sa Malog Kalemegdana se oglasio saopštenjem i oprostio od bivšeg igrača.

PROČITAJTE JOŠ

KK Crvena zvezda sa velikom tugom obaveštava javnost da je u petak posle duge i teške bolesti u 58.godini života preminuo naš šampion Ivica Mavrenski.

Ivica Mavrenski je rođen 31.03.1966 godine u Zrenjaninu.

Tokom izuzetno bogate karijere osim za Crvenu zvezdu, igrao je za beogradski Radnički, Vojvodinu, FMP Železnik, Hemofarm, MZT iz Skoplja, Ibon iz Nikšića, Lukavac, Mađarskom Zalaegersegu.

Ivica Mavrenski je igrao za Crvenu zvezdu u periodu od 1993-1995. godine.

Bio je član šampionske generacije našeg kluba 1993-94, a u crveno belom dresu odigrao je 82 utakmice i postigao 761 poen.

Igrao je kao sjajni plejmejker Crvene zvezde u šampionskoj generaciji sa Obradovićem, Trifunovićem, Lisicom, Goranom Karadžićem, Tomaševićem, Vidačićem, Gilićem, Radetom Milutinovićem, Nikolom Jovanovićem, Petrom Petrovićem;

U dresu Crvene zvezde debitovao je 18.09.1993 godine na kup utakmici protiv Sutjeske i na toj utakmici postigao 8 poena.

U dresu kadetske reprezentacije Jugoslavije osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 1983. godine, kada je bio prvi strelac ekipe sa 18,4 poena po utakmici (129 poena, sedam mečeva). U finalu je Špancima je ubacio 26 poena a nastupoa je u timu u kome su nastupali i Luka Pavićević, Branislav Prelević, Žarko Paspalj, Jure Zdovc, Miroslav Pecarski…

Imao je i bronzanu medalju sa juniorskog Prvenstva Evrope 1984. godine, kada je beležio 7,1 poen po meču.

U trenerskoj karijeri vodio je Vojvodinu, Mega Vizuru, Železničar iz Inđije, a radio je i u Češkoj i Mađarskoj.

Poslednji meč u dresu Zvezde odigrao je 25.04.1995 godine u plej ofu protiv TG Borovice.

KK Crvena zvezda, predsednik kluba, kompletan UO i predsednik UO, ceo menadžment kluba, svi zaposleni, kao i igrači, izražavaju najdublje saučešće porodici Ivice Mavrenskog.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni“, stajalo je u saopštenju Zvezde.

BONUS VIDEO Najbolje asistencije Teodosića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar