Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Srpski košarkaški trener Igor Kokoškov ima šansu da dobije novi posao i ostane u NBA ligi.

Nekadašnji selektor Srbije bi trebalo da preuzme ulogu jednog od pomoćnika u Atlanti Hoks, što bi moglo da se dopadne Bogdanu Bogdanoviću.

PROČITAJTE JOŠ:

Bogdan je od odlaska iz Sakramento Kingsa jedan od najboljih šutera Hoksa, a Kokoškov je pre nedelju dana napustio Bruklin Netse.

Tamo je takođe bio deo stručnog štaba Žaka Vona, uz Tijaga Splitera i Brajana Kifa, dok je čitav tim prošao velike promene poslednjih meseci.

Jedna od opcija za za Kokoškova je bio i povratak u reprezentaciju Slovenije, što se po svemu sudeći neće desiti prema pisanju Basket News-a.

Hoksi su ovu sezonu završili porazom u prvoj rundi plej-ofa od Boston Seltiksa, pa i njih čekaju promene, što kadrovski u struci, što u igračkoj postavi.

Kvin Snajder će kao glavni trener oko sebe okupiti novi stručni štab, a uz Kokoškova se spominju i imena Brajana Bejlija, Aleksa Džensena i Antonija Lenga.

Trener Atlante je i ranije sarađivao sa Kokoškovim, još u sezoni 1999/2000 kada je Igor bio asistent na Misuriju, dok su kasnije radili tri godine u Juti.

„Teško je opisati naš odnos jer nadilazi granice košarke. Da nije bilo njega, ja ne bih ovde bio danas. Doveo me je u Sjedinjene Države, dao mi je posao, on je moj životni mentor, ne samo košarkaški. Promenio mi je život“, pričao je Kokoškov o Snajderu.

On je u NBA ligi imao i jedan pokušaj da kao glavni trener vodi Finiks Sanse, što se nije završilo posebno uspešno, a bio je i na klupi Srbije, Fenerbahčea, bio je i deo stručnog štaba Džejsona Kida u Dalasu, a onda i u Bruklinu.

BONUS VIDEO: Jokićeva 53 poena nedovoljno za pobedu u Finiksu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar