Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Partizan igra utakmicu sezone u sredu od 21.00 protiv Reala, a pred taj okršaj se oglasio i Ćus Mateo, trener "kraljevića".

Očekivano trener Reala istom scenariju kao i u beogradskim duelima.

PROČITAJTE JOŠ

“Moraćemo da igramo pametno, da se izborimo sa nervozom koja će postojati na obe strane, da pokažemo srce i tako nadoknadimo sve nedostatke koje imamo“, rekao je Mateo.

Istakao je da niko više nema pravo na grešku.

“Psihološki momenat je dobar, moramo da pokažemo čvrstinu, da se borimo protiv njihove raznovrsnosti. Ne smemo da posustanemo. Pokazali smo u Beogradu sličan mentalitet i nadam se da će ponovo biti tako. Nervoza nas je prevarila u drugoj utakmici, želeli smo da se vratimo posle izgubljenog prvog susreta i nismo razmišljali da možemo da dobijemo obe u Beogradu. Ipak, pokazali smo iskustvo i strpljenje. Zato i sada moramo da ostanemo smireni“.

Istakao je da igrači moraju da budu fokusirani samo na taj trenutak.

“Desile su se neke stvari koje privlače pažnju, ali sada više nema prošlosti ili budućnosti, već samo sadašnji trenutak. Utakmica koja može da prevagne na jednu ili drugu stranu. Niko ne zna šta će na kraju da se desi“.

Real može da postane prvi tim koji je uspeo da se vrati iz zaostatka od 0-2, ali o tome Španac ni ne razmišlja.

“Ne razmišljamo o tome. Već smo ispisali istoriju toliko puta, kao što naša himna to i kaže, sada su sve misli na jednoj utakmici. Treba da budemo oprezni, da shvatimo šta su naše vrline i mane. Pokušali smo da na terenu istaknemo vrline i to ćemo da probamo da uradimo i sada, jer nas na kraju čeka velika nagrada“.

Valter Tavares je uspeo da stisne zube i da odigra dva sjajna meča.

“To što je on odigrao je izuzetno. Pomogao nam je da nađemo rešenje i nametnemo naše uslove u odbrani i napadu. Voleo bih da to uradi i u sredu. Znam da ga protivnici često fauliraju i to treba izdržati. To je pokušaj da mu se uvuku u glavu, da ga izlude. Ako iskontroliše to, biće naš najbolji igrač“.

Vratiće se i Kevin Panter nakon dva meča suspenzije.

“On je sjajan igrač i moraćemo da motrimo na njega. Sa takvim šuterom, zonska odbrana ne mora da bude efikasna. Panter može da iskoči, kao i bilo koji drugi igrač Partizana, to ne smemo da zanemarimo. Zato moramo da se branimo kao tim“.

BONUS VIDEO Odlučujući pogodak Tavaresa u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar