"Pričali smo u hotelu, vi niste imali problema, nama sve utakmice na nož".

Grafika: Slađana Đermanović

Košarkaši Slovenije baš su se namučili u osmini finala Evrobasketa, ali su dodali gas kada je trebalo i preko Belgije (88:72) prošli u četvrtfinale.

Tamo branioca trona čeka, barem na papiru, opet lak zadatak – Poljska ili Ukrajina.

PROČITAJTE JOŠ

Po izrazu lica Gorana Dragića je bilo jasno koliko im je bilo teško da pobede.

„Neka baš čudna utakmica, Belgijanci su bili sjajni, igrali su tvrdo, zajedno… Imali smo problema u našim rotacijama, ušli su usred reketa i uvek pronalazili otvorene šuteve“, rekao je legendarni bek srpskim izveštačima u Berlinu.

Objasnio je NBA as šta je to što ih je možda najviše kočilo.

„Malo smo se mučili, ovo su najteže utakmice, jer svi očekuju da dobiješ. Oni su bili opušteni kao autsajderi, na kraju smo srećni što smo pobedili“.

Svi nekako maštaju da će se u polufinalu Evrobasketa sastati Slovenija i Srbija, iako „orlovi“ na tom putu imaju dve prepreke, Italiju i potencijalno Francusku. Naravno da je bilo vremena za druženje košarkaša između utakmica.

„Pričali smo malo u hotelu, išli smo na kaficu… Jokić je rekao da niste imali problema u grupi, sve ste dobili i sa 5-0 prošli dalje. Nama je bilo mnogo drugačije, svaka utakmica je bila ‘na nož’ u grupi smrti. Biće zanimljiv vaš duel sa Italijom“.

Slovenci brane titulu osvojenu 2017. godine, legendarni bek smatra da nema mnogo sličnosti između te i ove ekipe „zmajčeka“.

„Tada smo imali skroz drugačiji tim, Luka je imao 18 godina, ja 31, zbog Entonija Rendolfa i Gašpera Vidmara bili smo mnogo jači ispod koša, sada smo tanji. Drugačije igramo, brže, sa više šuteva spolja. Nov je i trener, treba sve ukomponovati i napraviti hemiju. Imamo šanse, slažemo se među sobom i to je najbitnije“.

Dok su se Slovenci zagrevali u „Mercedes benz areni“, odjekivala je srpska muzika – uz koje pesme će opet slaviti ako do toga dođe:

„Pa zna se, znate vi uz koju…“, uz širok osmeh je završio Goran Dragić.

BONUS VIDEO Poceko opsovao na srpskom: Pešić legenda, moram da ga častim, Jokić i Micić su monstrumi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar