EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

Još jedan meč je pred Nemačkom, Srbija će biti rival za svetsko zlato

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Franc Vagner, jedan od najboljih igrača Nemačke na Mundobasketu, izneo je svoje utiske nakon pobede protiv Amerike rezultatom 113:111 u polufinalu.

„Neverovatna smo grupa momaka, istorijski uspeh za Nemačku. Pobedili smo, ali pred nama je još jedan cilj“, rekao je Vagner.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovo je drugo uzastopno takmičenje na kom je Vagner sa ekipom, pošlto je bio deo tima prošle godine kada je osvojena bronza na Evrobasketu.

„Meni je tek drugi put da igram za reprezentaciju na velikom takmičenju, ali ostali imaju mnogo više iskustva na ovom nivou. Držimo se zajedno, uvek može neko da iskoči i naravno da nam pomaže što se okupimo i igramo zajedno svako veče“.

Upitan je i da li je pripremna utakmica sa Ameirkom pomogla u polufinalu.

„Kada smo se skupili, svi smo osećali da hoćemo uvek da idemo na pobedu. Imao veliki cilj, to su još jedna utakmica i pobeda, od početka verujemo u to“.

PROČITAJTE JOŠ:

U finalu će se sastavi Nemačka i Srbija u nedelju od 14.40.

„Očekujem vrlo tešku utakmicu, kao i danas što je bila. Oni su zaslužili svoj plasman u finale, kao i mi. Mislim da ćemo večeras još malo uživati i proslaviti ovu pobedu, pa ćemo onda misliti na Srbiju“.

Vagner kaže da je stigao da pogleda Srbiju na Mundobasketu, ali ne mnogo puta.

„Nešto jesam, ne mnogo. Bio sam koncentrisan na naše utakmice, ali sam gledao kad je bilo prilike. Mislim da igraju zaista dobro kao grupa, oni su miks mladih talentovanih igrača i iskusnih momaka, koji su mnogo puta igrali velike utakmice“.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar