Foto: Poetra.RH/Shutterstock, Starsport

Odnos između igrača nije narušen

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Bogdan Bogdanović otkrio je ono što mnoge interesuje prethodnih dana – da li Nikola JOkić prati Srbiju i Mundobasket ili je potpuno posvećen odmoru i slobodnim aktivnostima.

Kapiten „orlova“ vodio je svoj tim do pobede u polufinalu protiv Kanade rezultatom 95:86, a onda je otkrio da Jokić šalje podršku pred svaki meč.

„Nikola Jokić nam šalje poruke posle svake utakmice“, otkrio je Bogdanović u razgovoru za „Basket News“.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, treba da se priča o igračima koji su u Manili i koji su svojim kvalitetom izborili plasman u finale i osigurali medalju.

„To je otvorilo priliku za neke druge momke. Niko ne treba da dolazi na takmičenje umoran. Ako možeš – možeš. Ako ne – ne možeš. To je pošteno i profesionalno. Poštujemo svakog i ko je došao i ko nije. Mi smo i dalje prijatelji, volimo sve i svi su nam potrebni. Srećan sam kako je svako ovde odgovorio zadacima, momci su videli kao priliku, a ne kao pritisak. Imate samo nekoliko šansi da zaigrate na Svetskom prvenstvu, a ovo je najbolja grupa igrača sa kojom sam ikada radio“.

Objasnio je i da se košarka promenila, a Bogdanović je oborio i rekord svetskih prvenstava po broju postigutih trojki. On je na 24 uzastopne utakmice na Mundobasketu pogodio makar jednom za tri poena.

„Košarka se promenila, mnogo više se šutira za tri poena, igra se brže, uticala je na to delom i moja radna etika. Nisam dolazio na šampionate sa idejom u glavi da jurim taj rekord, ali srećan sam što sam ga oborio“, priznao je Bogdanović.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare