Nilkola Milojević, sin Dejana Milojevića
Nikola Milojević, foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Nikola Milojević, sin legendarnog srpskog trenera i košarkaša Dejana Milojevića, objavio je sliku sa Nikolom Jokićem, od danas trostrukim MVP-jem NBA lige.

Jokić je proglašen za najkorisnijeg igrača u NBA ligi, ubedljivo je bio prvi u glasanju, a vesti o novoj nagradi dočekao je u majici posvećenoj Dejanu Milojeviću.

Srpski trener preminuo je u januaru ove godine u 47. godini, a na Jokićevu karijeru ostavio je velikog traga. Pored toga oni su bili i porodični prijatelji, a Nikole su nastavile da neguju odnos i posle Dejanove smrti.

Nikola Milojević je na Instagramu okačio sliku sa Jokićem, a na njoj se nalaze i nasmejani Dejan Milojević, kao i Ognjen Stojaković, jedan od pomoćnih trenera Denvera, koji je takođe mnogo uticao na trostrukog MVP-ja.

Foto: Printscreen Instagram nikola milojevic

Jokić je na istorijskoj konferenciji pričao o Milojeviću.

„Uvek samo to o njemu govorio prijateljima, ne u medijima. On je bio naš porodični prijatelj. On mi mnogo više znači sada i značio mi je više u periodu kada mi nije bio trener. On je uvek bio u mojoj kući kada je bio ovde, dok je bio u Golden Stejtu, to je bilo stvarno kvalitetno prijateljstvo sa puno iskrenosti između nas. Mislim da je Deki momak kog uvek želiš da imaš uz sebe kao prijatelja, on je neko ko će ti reći kako stvari zaista stoje, bez laži i pokušaja da se išta sakrije“, istakao je Jokić.

Odao je počast Dekiju i time što je nosio specijalnu majicu njemu u čast. To nije jedina prilika kada je nosi.

„Mislim, da, nosim ovu majicu svaki dan, to je vrsta tradicije, posebno kada sam u trening centru. Znaš, Deki je bio momak koji mi je dao slobodu, pokazao mi je način na koji treba da radiš stvari, ponašaš se, treniraš, vežbaš. Imao je pozitivnu energiju, imao je pozitivan stav. Znate, on je tip za kog možete samo da vidite na koliko igrača i ljudi je uticao. I, znate, imao je pozitivan uticaj na mene kao što sam rekao, možda više sada kao prijatelj, a onda kada je bio moj trener. Ali da, košarkaški, dao mi je slobodu i da radim šta god hoću i verovao mi je i mogu samo da vam kažem „hvala“.“

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar