Foto: Starsport

Previše tenzije i svega nekošarkaškog obeležilo je drugu utakmicu finalne serije ABA lige, a posebno je burno i haotično bilo po završetku meča.

Crvena zvezda je povela sa 2-0 u seriji, pobedila je i drugi put pred svojim navijačima u hali „Aleksandar Nikolić“ i došla nadomak odbrane regionalnog trona.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan će u sredu (20.30) biti domaćin i pokušaće da produži finale, ako to uspe, i u petak će opet igrati pred svojim navijačima. Eventualna majstorica je 6. juna, šampion će biti ekipa koja dođe do tri pobede.

To je to, otprilike, što se tiče košarke… Bilo je i sjajnih poteza večitih, dobrih asistencija i zakucavanja, ali i onih kojima zaista nije mesto u sportu.

Pokazivanje srednjeg prsta Kevina Pantera pre početka utakmice i hvatanje za međunožje Matijasa Lesora tokom meča, inače bivših košarkaša crveno-belih, odraz su onoga čega ne bi trebalo da gledamo od aktera.

Da li je i dalje sve samo sport (odavno nije), ili je postalo više od igre umesto da bude borba za trofej na terenu, neko je drugo pitanje, ali određene granice postoje.

To posebno važi i za navijače, jer su grozne uvrede odavno deo folklora. Pominju se porodice i najgnusnije psovke upućene legendama kao što su Zoran Savić i Željko Obradović, slično je i kada su crno-beli domaćini samo su drugi akteri u glavnim ulogama, na šta se oguglalo, a ne bi smelo.

Tenzija je dostigla vrhunac u poslednjih 10 sekundi kada je upravo Lesor pogrešio kod nakon promašenog slobodnog bacanja, što je objasnio i Željko Obradović, pa je došlo do opšteg haosa i umalo tuče kada se završila utakmica.

Šta se tačno dogodilo?

Grupa navijača Zvezde iza klupe crno-belih zasula je večitog rivala svim i svačim (često i tokom meča), između ostalog i sa dve flašice vinjaka(!?) koje samo pukom srećom nikoga nisu povredile iako se staklo rasulo po parketu.

Navodno su letele i čašice, samo je „falio“ kuhinjski set za šest osoba.

Zbog toga je reagovao trener u stručnom štabu Partizana, Bogdan Karaičić, i protestovao kod zapisničkog stola, a u sve to umešali su se potom i predstavnici Zvezde. Došlo je do rasprave tokom koje se, pravo niotkuda, ratoborni Lesor zaleteo preko svojih saigrača i trenera u nameri da se obračuna – sa navijačima na tribinama.

Nekako su uspeli da ga obuzdaju, čak su pomogli i Dejan Davidovac i kapiten crveno-belih Branko Lazić, kako bi se potpuno tenzija smirila.

Upravo su igrači Zvezde bili prilično miroljubivo nastrojeni i odmah su stali oko crno-belih košarkaša kako bi što bezbednije izašli sa parketa.

Prijateljski pozdravi igrača oba tima na centru, kao što su i bili na kraju, upravo su ono što je potrebno, jer već viđeni haos nikuda ne vodi.

*

Foto: Starsport

*

Foto: Starsport

*

Foto: Starsport

*

Foto: Starsport

*

Foto: Starsport

*

Foto: Starsport

*

BONUS VIDEO Navijači Olimpijakosa pevaju Zvezdine pesme 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare