Košarka, Crvena Zvezda, Partizan, Aba liga, finale
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović zadovoljan je izdanjem svojih igrača koji su ipak poraženi od Crvene zvezde u drugom meču finala ABA lige.

Zvezda je u Pioniru odbranila domaći teren u oba meča i povela je 2:0 u seriji sa 85:81 pred svojim navijačima.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je odigrao borbenije, hrabrije nego u prvoj utakmici i imao je na krilima sjajnog Alekse Avramovića šansu da pobedi.

Preokrenuo je u dva navrata u četvrtoj četvrtini, kada je Nikola Kalinić ipak napravio prevagu uz Luku Mitrovića, u poslednjim minutima i sekundama meča.

„Izvanredna utakmica mojih igrača, zadovoljan sam u potpunosti kako smo odigrali, daćemo sve od sebe da se serija nastavi. Potpuno drugačija utakmica u odnosu na prvu i to me ohrabruje“, rekao je Obradović na konferenciji.

Odgovorio je i na pitanje o uvredama kojima su ga u nekim momentima izložili navijači crveno-belih.

„Ako vratite malo unazad i kada sam došao u Partizan, rekao sam da ću probati da se stvari relaksiraju, uvek sam se ponašao prema svima korektno i tako ću nastaviti. Uvek je više važnije od rezultata i ishoda utakmice da budeš čovek“, kaže Obradović.

Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Meč je rešen u poslednjim sekundama kada su polovični sa linije za slobodna bacanja bili Zek Ledej i Matijas Lesor.

Lesor je svoje bacanje promašio namerno da bi Partizan imao šansu za preokret u poslednjem napadu, ali je prebrzo krenuo u reket ka promašenoj lopti.

„Bilo je dogovoreno da promaši drugo slobodno bacanje ali ne kako je on to uradio. Prema pravilima ne može igrač koji izvodi slobodno bacanje da ide na skok osim ako mu se ne odbije“, objasnio je Obradović.

BONUS VIDEO: Ovacije za Dejana Stankovića, bodrio košarkaše u borbi za finale sa Partizanom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar