Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Sašo Filipovski, trener košarkaša Partizana, pobedom je startovao odiseju u crno-belom, ali je meč protiv Zadra već arhiviran.

Beogradski tim je pobedio sa 78:63 na debiju novog trenera, a već u sredu Partizan igra protiv Venecije u Evrokupu.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je naveo, ekipa naporno radi, a on se upoznaje sa timom.

„Mi se još uvek bavimo sobom. Utakmica nije samo borba sa protivnikom, već i sa sobom. Sa svojim greškama. Koliko možeš da zadržiš koncentraciju, koliko možeš da izvodiš one stvari koje si pripremio za utakmicu. Venecija je iskusna ekipa, trener i igrači su im dugo tamo. Igraju promenljivo, bolje igraju na domaćem terenu. Pokušavaju da zbune protivnika, da uspava, znaju lukavo da se postavljaju“, rekao je Filipovski za „BC Partizan TV“.

On i dalje na raspolaganju nema povređene Ognjena Jaramaza i Vila Mozlija.

„Povređeni igrači puno rade. Naša doktorska i fizioterapeutska služba radi dobro. Moramo biti strpljivi. Ono što imamo, imamo. Daćemo sve od sebe da igramo timsku košarku, i ako igraju sistemski, onda svaki put neko može da iznenadi.“

Ekipa Partizana će nedelju dana biti van Beograda, posle Venecije će otputovati u Zagreb na duel sa Cibonom.

„Srećan sam što predsednik Ostoja pomaže. Mogli smo da idemo iz Venecije sa dva aviona nazad u Beograd, pa onda u Zagreb. Ova odluka je bolja za ekipu. Treba izbegavati kontakt u avionima i autobusima zbog ove situacije. Takođe, tu je i mogućnost da se priča, razgovara o košarci, da je ekipa zajedno“, istako je Filipovski.

Venecija i Partizan sastaju se u sredu od 20.30.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar