Foto: Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Sašo Filipovski, trener Partizana, nakon trijumfa crno-belih nad Trentom sa 71:43 pohvalio je igrače i biranim rečima govorio o debiju Džošue Perkinsa.

Slovenački strateg je na parketu nedugo po završetku meča podsetio na bolan poraz od Borca iz Čačka (75:71) i reakciju njegovih izabranika nakon tog susreta:

PROČITAJTE JOŠ

„Srećan sam zbog igrača jer smo prošli težak meč izgubili u ABA ligi. Bilo je teško podneti to. Pre ili kasnije će sve doći na svoje mesto. Moramo da nastavimo da se borimo, naša odbrana je bila takva kakvu sam želeo. Džoš nam je pomogao dodavanjima. Znam da je ovom timu nedostajao igrač koji može da postigne poene, da igra pik en rol, ali i posebno da asistira“, rekao je Filipovski.

Nakon susreta je na konferenciji za medije dodatno objasnio šta je to „Parni valjak“ dobio dovođenjem Amerikanca.

„Tražili smo igrača koji je dobar na lopti, igra dobro pik en rol, koji može da kreira i da doda. Perkins odlično vidi, i centre i kornere, teško je promeniti navike igrača, iako mi treniramo kao konji. Ne možeš od nešutera da napraviš šutera i od nedodavača dodavača. Srećan sam što smo ga našli, daj Bože da ostane zdrav i da nam još više pomogne. Perkins je igrač koji može da nam promeni sezonu.“

Još jednom se Filipovski osvrnuo i na poraz od Borca, ali i istakao da bi ovaj trijumf mogao da podigne ekipu dodatno.

„Zadovoljan sam reakcijom. I na poraz smo se spremali maksimalno, važno je da nestanu strah, frustracija i anksioznost posle teških poraza. Pokazujemo da možemo, ali moramo da ginemo, da igramo timski, drugog nema. Mislim da je psihološki ova pobeda veoma bitna pobeda, ali sam mislio i protiv Venecije i Splita da smo probili led, pa je usledio hladan tuš u Čačku. Verujem, molim da ovako nastavimo, sa ovakvom borbenošću na terenu.“

Priznaje da nije očekivao da će videti baš ovako ubedljiv trijumf:

„Lagao bih kada bih rekao da sam očekivao ovakav rezultat. I ja sam bio nervozan poslednjih dana, malo sam spavao. Znaš da dobro radiš, a to se ne vidi, to je veoma teško kada igraš u grču kao sa tegovima od 10 kilograma. Nadam se da će igrači shvatiti da možemo da igramo na visokom nivou, ali treba nastaviti sa radom, sa timskom igrom.“

Perkins je na debiju protiv italijanskog tima postigao 11 poena (3/5 iz igre, 2/3 za tri), a uz to je upisao i pet skokova, te šest asistencija i bio jedan od najboljih igrača crno-belih.

Partizan u sledećem kolu gostuje Metropolitenu i taj meč je na programu za šest dana.

Partizan – Trento 71:43 (24:16, 11:4, 19:10, 17:13)

Dvorana: Ranko Žeravica Gledalaca: Bez prisustva publike Sudije: Karlos Peruđa, Amit Balak, Sinan Isguder

Partizan: Miler-Mekintajer 9, Mika 4, Zagorac 5, Pejdž 9, Dangubić 8, Stefanović /, Veličković /, Perkins 11, Janković 8, Tomas 5, Trifunović 0, Mozli 12.

Trento: Paskolo 3, Konti 2, Braun 7, Forej 0, Sanders 4, Mecanote 5, Morgan 0, Vilijams 15, Ladurner, 2, Mej 5.

Top 16 Evrokup, grupa F

Utorak

Metropoliten – Lokomotiva 83:79

Sreda

Partizan – Trento 71:43

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar