Evroliga
Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Izvršni direktor Evrolige Edvard Skot je rekao da ne postoji ideja o obustavljanju takmičenja.

Liga je suspendovana zbog pandemije koronavirusa, a vrh Evrolige radi na tome da pronađe način za nastavak prvenstva.

PROČITAJTE JOŠ

Završni turnir je zakazan za 22. maj u Kelnu, što bi moglo da se dogodi, ali samo u idealnoj situaciji.

„U fazi smo da vidimo da je veoma teško predvideti kako će epidemija virusa delovati u različitim evropskih državama. Mi i dalje imamo rezervaciju za halu u Kelnu. Tu opciju i dalje imamo, ali ona gubi na momentumu i mislimo da su male šanse da ideja bude materijalizovana. Imamo razne alternativne opcije, ali je veoma rano da se govori o tome. Situacija je fluidna, dešava se svakoga dana, a kako stvari budu jasnije napravićemo konačnu listu i videti šta su najrealniji scenariji za završetak takmičenja. Svakako, svaki scenario je usmeren na nastavak i završetak sezone“, naveo je Skot.

On je dodao da će datumi biti birani tako da budu „u najboljem interesu svih“.

„AKo bismo mogli da nastavimo sezonu sredinom aprila, što je veoma optimističan scenario, onda bismo matematički mogli da uglavimo veliki broj odloženih utakmica i da nastavimo takmičenje. Ako to ne bude bilo moguće, onda ćemo tražiti alternativne scenarije“, istakao je Skot.

Kako je rekao, u ovom trenutku bi mogla da se isključi opcija da utakmica Evrolige bude u junu.

„Ali… Ne možemo da odbacimo tu opciju. Možda ćemo doći u situaciju da je to jedini način. To bi možda mogla da bude realna opcija, ali ne još“, rekao je Skot za Jurohups.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram