Novica Branko
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Izvršni direktor Evrolige Edvard Skot rekao je ekskluzivno za Sport Klub da postoji mogućnost da ABA liga naredne sezone ima i dva predstavnika u Evroligi.

 

Jadranska liga je ostala bez direktnog plasmana u Evroligu, ali je naglašeno da će jedna od tri specijalne pozivnice biti rezervisana za njenog predstavnika, uz određene uslove. Ipak, pošto je Partizan i dalje u igri za plasman u finale Evrokupa, pošto je sezona stopirana zbog koronavirusa, postavlja se pitanje šta će biti ako ‘crno-beli’ stignu do same završnice.

“Pravila licenciranja Evrolige za sezonu 2020/2021. uključuju tri specijalne pozivnice, a jedna od njih rezervisana je kao prioritet za prvaka ABA lige. Ako šampion ABA lige nije Partizan, a Partizan bude šampion ili vicešampion Evrokupa i tako se direktno plasira u Evroligu za 2020/2021, postoji mogućnost da sledeće sezone dve ekipe iz Jadranske lige učestvuju u Evroligi”, rekao je Skot za Sport Klub.

Skot je istakao da se plan Evrolige ne menja, uprkos tome što se ne zna kada će se takmičenje nastaviti, ali je svestan da će možda biti određenih promena.

“Suočeni smo sa vrlo fluidnom situacijom. Na dnevnom, sada čak i na nivou jednog sata, pojavljujuju se nove informacije. Na osnovu toga, donose se odluke u vezi sa našim takmičenjima. Naš trenutni plan jeste da održimo fajnal-for Evrolige u Kelnu u ranije planiranom datumima. Ipak, ako bude potrebno, tu temu ponovo ćemo otvoriti u zavisnosti od razvoja situacije sa koronavirusom na evropskoj teritoriji”, istakao je Skot i dodao, “Trenutno ne razmatramo otkazivanje Evroliginih takmičenja. Naš cilj jeste da na ovaj ili onaj način dobijemo šampione Evrolige i Evrokupa, na koji god to bilo način. Takođe, naši pravilnici ne uzimaju u obzir modifikacije postojećih formata takmičenja. Zato ćemo, u zavisnosti od razvoja situacije, sesti za sto zajedno sa klubovima i doneti odluku kako će se tačno i gde sezone završiti”, naveo je Skot.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram