Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Košarkaši CSKA pobedili su kao domaćini ekipu Valensije sa 84:75 u susretu šestog kola Evrolige.

Na utakmici u Moskvi videli smo na delu čak trojicu srpskih košarkaša, Nikola Milutinov je igrao u redovima „armejaca“, dok su za tim iz Španije nastupili Nikola Kalinić i Vanja Marinković.

PROČITAJTE JOŠ:

Na kraju, Milutinov je imao učinak od tri poena, osam skokova i tri asistencije, Nikola Kalinić 15 poena i po tri skoka i asistencije, dok je Vanja Marinković završio susret sa sedam postignutih poena.

PROČITAJTE JOŠ: Prekinuti snovi plemenitog šutera – put za košmar Partizana

Prva četvrtina je bila veoma izjednačena, dobio je CSKA sa 17:16, da bi se na odmor otišlo sa prednošću ruske ekipe od devet poena, 44:35.

Treću deonicu dobili su košarkaši Valensije, ali nisu imali snage da stignu prednost CSKA, koja je tokom poslednje četvrtine bila i 11 poena.

„Želim da čestitam mojim košarkašima, imali su zaista jaku želju za pobedom. Bila je ovo prva utakmica u kojoj smo uspeli da imamo manje od deset izgubljenih lopti. To nam je dalo veliko samopouzdanje pošto smo uspeli da ukrademo šest lopti. Zadovoljan sam kako smo se borili, dobili smo ekipu koja ima dominaciju u visini. Mislim da imaju tim za plasman u plej-of“, rekao je trener CSKA Dimitris Itudis.

Vanja Marinković je, svakako, bio razočaran zbog poraza Valensije.

„Borili smo se do kraja, koliko smo mogli. Na kraju, CSKA je zaslužio da pobedi. Pogodili su te važne šuteve, mislim da nismo bili tako dobri u odbrani“, poručio je bivši košarkaš Partizana.

Do pobede je stigao i Žalgiris i to u gostima protiv Asvela, 84:73.

U pobedi Litvanaca prednjačio je Marius Grigonis koji je postigao 25 poena, dok je kod Asvela najefikasniji bio Šarl Kaudi sa 18 poena.

EVROLIGA, 6. KOLO

Četvrtak

CSKA – Valensija 84:75

Asvel – Žalgiris 74:83

Makabi – Fenerbahče 65:75

Real – Bajern 100:82

Zenit – Panatinaikos odloženo

Petak

Himki – C. zvezda 18

Olimpijakos – Efes 20

Baskonija – Barselona 20.30

Armani – Alba odloženo

Foto: Printscreen/Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar