Prekinuti snovi plemenitog šutera – put za košmar Partizana

Podeli:
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Pre devet godina je, kao 20-godišnjak stigao u Partizan, u svojstvu jednog od najboljih šutera nove generacije.

Danilo Anđušić je svoju karijeru gradio u Hemofarmu, klubu koji je ne tako davno bio Meka za mlade igrače.

PROČITAJTE JOŠ

Sa 15 godina se iz rodnog Beograda preselio u Vršac, a pet godina kasnije je zadužio crno-beli dres.

I to baš u sezoni pošto je Partizan nastupio na Fajnal foru Evrolige i vratio se u vrh evropske košarke.

Pod vođstvom trenera Vladimira Jovanovića Anđušić je našao svoje mesto u timu i očekivalo se da iz godine u godinu dobija više prilika, te postane jedan od ključnih igrača.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Stvari nisu išle po planu, Partizan nije opravdao očekivanja, Jovanović je napustio klub, a Duško Vujošević se vratio i kao prvu opciju na mestu beka šutera video Bogdana Bogdanovića.

Za Anđušića tu nije bilo mesta, četvorogodišnji ugovor je posle jedne sezone raskinut…

„U Partizan me je doveo Vlada Jovanović, dao mi je ulogu koju sam koristio na pravi način. Bio sam MVP kupa, dobio poziv za reprezentaciju… Stvarno je sve išlo kako treba u toj prvoj sezoni, bilo je kao u bajci. Verovao sam da ću, kako vreme bude odmicalo, dobijati i sve veću ulogu, kao što se to, generalno, radilo u Partizanu. Ali, sledećeg leta se u klub vratio Dule Vujošević. Posle obaveza u reprezentaciji, vratio sam se u septembru u tim. Dule mi je odmah rekao da ću biti treći ili četvrti izbor na svojoj poziciji. Nije mi bilo jasno zašto. Logično mi je bilo da sve ide nabolje, posle prve sezone… U početku sam to prihvatio, bio sam spreman da se borim za mesto. Trudio sam se iz sve snage, koristio svaki minut i to su svi sa strane videli, ali status se nije menjao. Iz meni nepoznatih razloga. Zato sam na polusezoni odlučio da idem negde gde ću da igram. Priče da sam imao konflikt sa Duletom kad sam odlazio, da smo se svađali, i tako dalje, zaista nisu istinite. Meni samo nijednog trenutka ništa konkretno nije rečeno zašto mi se ne daje šansa. Da sam pre početka te sezone znao da će tako biti, otišao bih odmah, ne bih se uzalud borio i čekao“, rekao je nedavno Anđušić za „Sportklub„.

Preko Virtusa iz Bolonje, Valjadolida i Bilbaa, 2015. godine je došlo vreme za povratak Anđušića, u momentu kada je Vujošević napustio klub, a mesto šefa stručnog štaba preuzeo Petar Božić.

Nije dobro išlo nekadašnjem kapitenu na poziciji trenera, ali ni Anđušić nije uspeo da se uklopi u njegov sistem.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Pristao sam da igram za mnogo manje novca, nego što sam mogao da dobijem bilo gde. Zaista sam imao veliku želju da se vratim i popravim utisak. Rekli su da ću biti lider ekipe, to mi se svidelo, hteo sam da ostavim dublji trag. Međutim, jedno je dogovoreno, drugo je ispalo na kraju i zato smo se razišli posle dva meseca“, naveo je Anđušić.

Pete godina kasnije, kao 29-godišnjak vratio se u Beograd, ali sada kao protivnik Partizana.

U dresu Burža je svom voljenom klubu ubacio 23 poena i bio jedan od najvažnijih igrača u pobedi francuske ekipe nad crno-belima, usred srpske prestonice u okviru Evrokupa.

„Ako se dobro sećam, pre četiri, pet godina nije bilo mesta za Danila Anđušića… Bravo dečko“, konstatovao je takođe bivši igrač Partizana Ratko Varda.

Anđušić nije mogao nikako drugačije da odgovori već emotikonom koji drži podignute ruke u visini glave, u znaku čuđenja…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar