Detalj sa meča Real - CSKA na F4 u Beogradu 2018; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Napravljen je novi, značajan korak ka organizaciji završnice Evrolige u Beogradu.

Na sednici Vlade Republike Srbije, održanoj ovog četvrtka, garantuje se da bi Beograd mogao da ugosti najbolje ekipe evropske košarke.

Ako završnica sezone Evrolige bude uopšte odigrana i srpska prestonica bude domaćin, u tom slučaju bi dočekala 18 ekipa tokom skoro mesec dana. U dve dvorane, „Areni“ i hali „Aleksandar Nikolić“, odigrale bi se sve preostale utakmice ligaškog dela, kao i završnog turnira na kojem bi učestvovalo osam najboljih.

„Takođe, Vlada Republike Srbije saglasila se na današnjoj sednici da se organizaciji Evrolige uputi pismo kojim se garantuje ulazak učesnika finala sezone 2019/2020 u Republiku Srbiju. Grad Beograd se, uz podršku predsednika Republike Srbije, zvanično kandidovao za organizaciju završnice Evrolige, koja će se održati od 4. do 26. jula ove godine“, saopšteno je posle sednice Vlade.

Dalje se navodi kako bi organizacija najvećeg evropskog klupskog takmičenja bila velika čast za našu zemlju, ali i veliki turistički podsticaj, imajući u vidu da je ova grana privrede najugroženija zbog koronavirusa.

Evroliga se obavezala da najkasnije 24. maja donese konačnu odluku po pitanju sudbine tekuće sezone, iako je već formirala novi kalendar i raspored utakmica. Ako se pobednici takmičenja budu dobili na parketu, sve preostale utakmice Evrolige, i Evrokupa, bile bi pred praznim tribinama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare