Zvezda Barse potvrdila: Nećemo nastavak sezone

Podeli:
abrines
Foto: Xinhua/Predrag Milosavljevic/Starsport

Košarkaš Barselone Aleks Abrines potvrdio je kako igrači ne žele nastavak tekuće sezone u ACB ligi.

Nova.rs je pisala 15. maja da španski evroligaški neće da igraju tamošnje prvenstvo i sada je stigla svojevrsna potvrda.

ACB liga i dalje planira turnir sa 12 ekipa za kraj sezone 2019/2020. ali niko od nadležnih ne može da garantuje zdravstvenu sigurnost igračima čija je saglasnost zato potrebna.

PROČITAJTE JOŠ

Međutim, te saglasnosti očito neće biti. Evroligaški klubovi Real, Barselona, Baskonija i Valensija bili su protiv povratka na parket dok se ne steknu svi uslovi, što je sada potvrdio i Aleks Abrines.

As Barse je ponovio kako je Udruženje španskih profesionalnih košarkaša protiv nastavka sezone usled pandemije koronavirusa.

„Svaki igrač ima pravo na mišljenje, što se mene tiče, frustriran sam što bi nešto (loše prim.aut) moglo da se dogodi. Na primer, moja supruga pripada grupi rizičnih osoba i ujedno je trudna“, poručio je Abrines.

Kako je dodao, i gotovo svi njegovi saigrači nisu za povratak na teren, iako sam 26-godišnji bek nije član Udruženja.

„Ako nije svih 16 igrača protiv nastavka sezone, onda smo vrlo blizu tome da 100 odsto nas nije za povratak na teren“, potvrdio je Abrines.

Makolm Dilejni već je napustio Barselonu, mnogi američki košarkaši ne mogu ili ne žele da se vrate u evropske klubove, i sve je manja verovatnoća i da će se Evroliga opet igrati ove takmičarske godine.

Konačna odluka Evrolige biće poznata 25. maja, dok je i otkazivanje ACB lige sada izvesnije jer – igrači neće na teren.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar