Predstavnik ABA siguran u Evroligi, Partizan i Zvezda strepe

Košarka 16. apr. 202013:23 > 15:36
Podeli:
Bertomeu
Foto: EPA-EFE/David Aguilar

Đordi Bertomeu, prvi čovek Evrolige, je tokom video obraćanja medijima otkrio da rukovodstvo takmičenja još ne razmišlja o vajld kartama.

Čelnici Evrolige, trenutno su okupirani završnicom prekinute sezone i traženjem rešenja koje će u što većoj meri amortizovati posledice prekinute sezone.

Usled nepredviđenih okolnosti sve druge teme su ostale po strani, a samim tim i priča o vajld kard mestima koja bi trebalo da za tri kluba predstavljaju priliku da se priključe košarkaškoj eliti Starog kontinenta. Podsetimo, ABA liga od sezone 2020/21. više nema zagarantovano mesto, ali po planu treba da dobije specijalnu pozivnicu – jednu od tri.

PROČITAJTE JOŠ

Kao jedan od kandidata za pomenute privilegije ranije se pominjao Partizan, ali bi epilog u tom slučaju zavisio od plasmana crno-belih u Evrokupu i toga da li bi i koji klub prethodno obezbedio učešće u Evroligi putem regionalnog takmičenja.

Takođe, novonastala situacija odražava se i na Crvenu zvezdu, pa je jasno da su beogradski večiti rivali na čekanju.

„Mnogo je spekulacija, mnogo prvenstava nije završeno. Ne razmišljamo o vajld kartama, fokusirani smo da završimo tekuću sezonu, a ne znamo kako će se okončati. Specijalne pozivnice nisu sada tema, kada se završi sezona, onda ćemo znati proceduru. Lige nam neće pomoći ako ne završe sezone, posebno za Evrokup“, naglasio je Bertomeu.

Prvi čovek elitnog evropskog takmičenja za klubove odgovorio je i na pitanje da li je moguće da ABA liga ostane bez mesta u Evroligi.

„Nema razloga za brigu po tom pitanju, uvek imamo u Evroligi timove iz regiona, znamo koliko je Balkan važan za košarku i uvek će u nama imati lojalanog partnera. Nemamo problem da ćemo imati tim iz ABA, ali kada pričamo o Evrokupu, moramo da vidimo kako ćemo izabrati tim“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar