Foto: Promo/UKTS

"Beogradska košarkaška klinika – Dušan Ivković“ biće udedljivo najkvalitetniji trenerski seminar u svetu ove godine.

Na to nedvosmisleno ukazuje lista predavača koju je uspelo da obezbedi Udruženje košarkaških trenera Srbije, a na kojoj se našao i čuveni trener Univerziteta Kentaki – Džon Kalipari.

O kakvom se stručnjaku radi najbolje svedoči podatak da je član Kuće slavnih u Springfildu i osvajač NCAA šampionata 2012. godine. Kalipari je trener čija su čak 52 igrača draftovana u NBA, od čega su četvorica bili prvi pikovi, što je rekord u Americi, i koji na Univerzitetu Kentaki ima ugovor vredan 9,27 miliona dolara.

PROČITAJTE JOŠ

„Opsežne pripreme za 21. izdanje Beogradske košarkaške klinike počeli smo još u septembru prošle godine“, kaže generalni sekretar Udruženja košarkaških trenera Srbije Strahinja Vasiljević i najzaslužniji čovek što će Kalipari držati predavanje srpskim trenerima.

Dodaje i da su sa Kaliparijem stupili u kontakt preko Dražena Zlovarića, bivšeg pomoćnika Rika Barnsa, trenera Univerziteta Tenesi.

„Barns je svojevremeno bio predavač na ‘Klinici’ i bio je oduševljen našim seminarom i načinom na koji se vrši edukacija trenera u Srbiji. Kalipari je od mnogo ljudi i trenera iz Amerike dobio najbolje moguće preporuke i to je osnovni razlog što je pristao da dođe u Srbiju. Treneri će zaista imati veliku privilegiju, jer je Kalipari zvezda američke košarke, a prema najavama trebalo bi da održi predavanje na temu svojih napadačkih akcija“.

Uz Kaliparija, na „Beogradskoj košarkaškoj klinici – Dušan Ivković“, koja se održava 1. i 2. jula, među predavačima će biti legendarni italijanski trener Etore Mesina, zatim najbolji trener Evrokupa ove sezone Dušan Alimpijević i šef stručnog štaba berlinske Albe, ovogodišnjeg osvajača Kupa Nemačke – Izrael Gonzales.

„Lista predavača time nije zaključena, jer smo u završnim pregovorima sa još jednim trenerskim velikanom iz Amerike. S obzirom na to da je naš seminar ove godine poneo ime Dušana Ivakovića, imamo dodatnu obavezu da ‘Klinika’ bude organizavona na vrhunskom nivou“, zaključio je Vasiljević.

BONUS VIDEO Miloš Teodosić sa ćerkicom, dobio MVP nagradu i spojio tri prsta

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar