Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Jokiću se smeši pojačanje iz Srbije.

Srpski košarkaš Nikola Jović kome se predviđa izbor u prvoj rundi drafta NBA lige, biće među potencijalnim kandidatima koji će učestvovati u treningu pre drafta sa Denver Nagetsima Nikole Jokića.

PROČITAJTE JOŠ

Jović, koji je rođen u Srbiji, u Jadranskoj ligi u Megi u proseku beleži 12 poena, 4,8 skokova i 3,6 asistencija. Šutirao je 41,4% iz igre, uključujući 31,5% sa 3 poena, u ukupno 29 utakmica ove sezone.

Predviđa da će Jović biti izabran u drugoj polovini prve runde između 15. i 30 mesta.

Jović je na NBA radaru već neko vreme i čak je dobio glasove za najboljeg međunarodnog igrača od strane generalnih menadžera.

Pored Jovića, sa Denverom će trenirati i krilo San Dijega Terel Braun, bek Alabame Džej Di Dejvisona, centar Arizone Kristijana Kolokoa, bek Sent Merija Tomi Kuse i krilo Hjustona Fabijan Vajt Jr.

Nagetsi ulaze na draft sa samo jednim pikom kojeg biraju sa 21. pozicije nakon što su trejdovali pik druge runde. Obavili su razgovori i sa nekoliko drugih potencijalnih ktalenata za koje se predviđa da će biti dostupni u njihovom asortimanu, uključujući Blejka Veslija i Džejlena Villijamsa između ostalih.

NBA draft će se održati 23. juna.

BONUS VIDEO Skandalozne scene u Pioniru, navijači na parketu, derbi Zvezda – Partizan prekinut

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar