Džoel Embid i Nikola Jokić Foto: Tim Nwachukwu / Getty images / Profimedia

Džoel Embid, jedan od najboljih košarkaša današnjice, izjavio je da je smršao preko 10 kilograma pred početak nove NBA sezone.

Kamerunac je ovog leta uzeo zlato na Olimpijskim igrama sa reprezentacijom SAD, a već dugo se vredno sprema za sezonu u NBA i novi napad na titulu.

„Mislim da sam smršao desetak kilograma (25-30 ‘pounds’, što je oko 11 do 14 kilograma) u odnosu na prethodnu sezonu. I dalje nisam u savršenoj formi, želim još da smršam. To je proces. Generalni menadžer Daril Mori će vam to potvrditi“, rekao je Embid.

PROČITAJTE JOŠ:

Kamerunac nikada nije osvojio NBA titulu, ali jeste MVP nagradu pre dve sezone, kada je u glasanju bio ispred Nikole Jokića, svog verovatno najvećeg rivala.

„Čim smo završili takmičenje minule sezone, poslao sam mu (Moriju) poruku i rekao da moramo da uradimo sve što je neophodno da bih bio zdrav u narednom plej-ofu. Nema drugih ciljeva. Ne interesuju me ni Ol-star, ni najbolje petorke NBA lige, samo želim da budem u optimalnom stanju tokom plej-ofa“, istakao je Embid.

Prošle sezone Embid je doživeo tešku povredu kolena, dugo je bio van terena, pa je odigrao samo 39 utakmica i na njima imao prosek od 34,7 poena, 11 skokova i 5,6 asistrencija.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar