Džon Holand protiv Partizana; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Još uvek nisu poznati svi učesnici za sledeću sezonu

Košarkaši Burse, koje sa klupe predvodi trener Dušan Alimpijević, napravili su pravo čudo ove sezone plasmanom u finale Evrokupa.

PROČITAJTE JOŠ:

Pobedu u finalu odneo je Virtus, koji je ujedno ubezbedio i učešće u Evroligi naredne sezone. Sa druge strane, Bursa će morati da sačeka odluku Evrolige o tome kome će pripasti specijalne pozivnice.

Poznato je da Bursa spada u klubove koji nisu u najboljoj finansijskoj situaciji, a glavni sponzor je „Fruti ekstra“. Ista firma postala je i sponzor Evrolige u prethodnim mesecima, pa ne bi bilo preveliko iznenađenje da Bursa dobije specijalnu pozivnicu, usled izbacivanja ruskih timova.

„Ako nas Evroliga pozove, prihvatićemo da igramo. To će prihvatiti i naša uprava i sponzor“, rekao je generalni menadžer Burse Nedim Judžel.

Međutim, ne treba zaboraviti da je Evrolige izuzetno skupa i da postoje bogatiji klubovi od Burse, kao što je na primer Valensija, koja takođe konkuriše za pozivnicu.

„Budimo realni Evroliga je skupa. Ne možemo da priuštimo to sada. Neophodno će biti naći još jednog ili više sponzora. Ako pozivnica dođe, onda ćemo pričati. Deluje kao težak zadatak. Rizik igranja Evrolige je ogroman. Ako pogledate primere Galatasaraja, Karšijake i Darušafake, kada su izašli iz Evrolige nisu mogli da se oporave nekoliko naradnih godina sa ekonomske tačke gledišta“, rekao je Judžel.

U Evroligi je obaveza da budžet kluba bude najmanje sedam miliona evra, a Judžel smatra da bi to bilo previše za tim Dušana Alimpijevića.

„Moramo da priznamo da je Bursa išla nekoliko stepenika vema brzo i da je možda trčala uz stepenice. Najbolje je da budemo čvrsto na zemlji“, dodao je on.

BONUS VIDEO Miloš Teodosić sa ćerkicom, dobio MVP nagradu i spojio tri prsta

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar