Foto: Tanjug/AP Photo/Adam Hunger

Bek Bruklin Netsa Džejms Harden novo je ozbiljno košarkaško ime koje će igrati za reprezentaciju Sjedinjenih Država u Tokiju.

Hardenovi Netsi su ispali od Milvoki Baksa u polufinalu istočne konferencije NBA lige u sedam utakmica, a pošto do Igara ima još mesec dana, Harden je odlučio da igra.

PROČITAJTE JOŠ:

Informaciju o tome preneo je Atletik, a „Brada“ će u Tokiju biti sa saigračem iz kluba Kevinom Durentom.

Durent je dan ranije potvrdio da ide u Japan, a Kajri Irivng, treća zvezda ekipe po svoj prilici neće tamo ići jer želi da se oporavi od povrede zgloba.

Zajedno sa Hardenom, „Drim tim“ postaje sve jači, jer su ranije odlazak u Tokio potvrdili i Devin Buker, Bredli Bil, Dejmijan Lilard, Drejmond Grin i Džejson Tejtum.

Da podsetimo, Harden je svake sezone posle 2014. bio u idealnom timu NBA lige, dok je devet puta bio Ol-star i još tri puta najbolji strelac lige.

Bio je i MVP, a i ranijih godina je nastupao za tim SAD sa kojim ima zlatne medalje sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. i Mundobasketa u Španiji 2014. godine.

Treba napomenuti da je jedna od većih zvezda koja je odbila igranje u Tokiju – Stef Kari, igrač Golden Stejt Voriorsa i jedan od najboljih strelaca lige.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare