Foto: EPA/JORGE ZAPATA

Kevin Durent, jedan od najboljih košarkaša na svetu igraće za Sjedinjene Države na predstojećim Olimpijskim igrama, objavio je Atletik.

Durent, čiji su Bruklin Netsi izgubili u sedam utakmica polufinala istočne konferencije NBA lige, dan kasnije odlučio je da ide na OI.

PROČITAJTE JOŠ:

Atletik javlja da to neće biti jedino ogromno pojačanje za nacionalni tim SAD. Dejmijan Lilard takođe će igrati, Džejson Tejtum iz Bostona je to još ranije najavio, a dolazi i Devin Buker.

Bukerovi Finiks Sansi tek treba da počnu da igraju finale zapadne konferencije protiv Los Anđeles Klipersa, ali je mlada zvezda Sansa već sada uverena da će nastupati i za Amerikance.

Inače, kada je reč o Durentu, on je gotovo sam vukao Bruklin Netse sa 34,3 poena i 9,3 skoka u plej-ofu. Imao je i 4,4 asistencije u proseku.

Bredli Bil, bek Vašington Vizardsa je takođe poznat kao jedan od putnika za Tokio, a među njima će biti i Drejmond Grin.

Da podsetimo, Durent je odavno seniorski reprezentativac svoje zemlje, a bio je najbolji košarkaš na turniru kada su Amerikanci 2010. u Istanbulu osvojili zlato na Svetskom prvenstvu.

Igrao je i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru kada su Sjedinjene Države u dva navrata bile bolje od Srbije – prvo u grupi, a onda i u finalu. Uzeo je zlato i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar