Foto: Printscreen Twitter / Bleacher Report

Džamal Marej je odigrao neverovatno veče u pobedi nad Finiks Sansima.

Denver Nagetsi su trijumfom 125:107, Džamal Marej je u tom meču ubacio 34 poena i bio je dominantna sila na parketu uz Nikolu Jokića.

PROČITAJTE JOŠ:

Jokić je imao 24 poena i 19 skokova u pobedničkom timu, dok je Kevin Durent u Sansima imao 29 poena.

Upravo je Kanađanin tokom utakmice podizao publiku u „Bol areni“, tražio je bučnije navijanje, a onda motivisao sebe da izvede potez za koji ne bi baš svako imao hrabrosti.

Marej je krenuo u kontru tokom četvrte četvrtine, na osam i po minuta pre kraja utakmice i pri vođstvu svog tima 104:92.

Pratio ga je poslovično dobri defanzivac Kris Pol, ali i fizički znatno dominantniji Kevin Durent.

Marej je nekako uspeo da zadnjom promenom provuče loptu između dvojice zvezda Sansa i da onda preko visokog Durenta poentira u još višem luku.

Taj potez je naterao mnoge u NBA da podignu obrve i zapitaju se kako je to uradio. Marej je na kraju utakmice istakao da je sada zdrav i spreman da pomogne svom timu, a iznerviralo ga je pitanje o tome da li je ovo „Marej iz mehura, ili zdravi Marej“.

„Rekao bih da je ovo zdravi Marej. Ne znam koliko puta moram da se dokažem da biste svi verovali u moju igru i ono što radim“, kazao je posle utakmice.

Marej je možda svoje najbolje partije prikazao pre tri sezone kada se NBA igrala pred praznim tribinama, a završnica sezone je bila organizovana u „mehuru“ u Orlandu zbog pandemije koronavirusa.

Tada su Denver Nagetsi ispali od Los Anđeles Lejkersa u finalu zapada, a Marej, Jokić i saigrači su dva puta okretali zaostatak od 1:3 i pretvarali ga u pobede u serijama protiv Juta Džeza i Los Anđeles Klipersa.

BONUS VIDEO: Denver pobedom nad Minesotom u petoj utakmici prošao u polufinale zapada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar