KK Partizan, Zek Ledej, Džejms Naneli
KK Partizan, Zek Ledej, Džejms Naneli; Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Trener Partizana Željko Obradović "školuje" kolegu iz Real Madrida.

Ćus Mateo je u prve dve utakmice četvrtfinala elitnog košarkaškog takmičenja imao pravu noćnu moru na klupi naspram sebe.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je prvo trojkom Kevina Pantera, a onda i ubedljivo sa 95:80 pobeđivao Real u Madridu, a u oba meča se videla taktička superiornost srpskog trenera i njegovog kluba.

Mateo nije uspevao da pronađe rešenje za napad Partizana u kom bi se po potrebi aktivirali Kevin Panter, Alen Smailagić, Dante Egzum, Matijas Lesor ili u ovom slučaju Zek Ledej.

To pokazuju i dve situacije iz prve i druge utakmice u Madridu, gde je Partizan poentirao na identičan način i sa identičnog mesta.

Panter je u prvoj situaciji ostavio loptu Egzumu za igranje na postu, Lesor je postavio blok Jabuseleu, a iz njega je istrčao Ledej, dobio loptu od Egzuma i pogodio dvojku sa linije za slobodna bacanja.

Ista slika viđena je i koji dan kasnije. Opet su Panter, Egzum, Lesor i Ledej bili akteri, opet je Jabusele kasnio iz bloka i na isti način je „preveslan“,  s tim što je drugog puta napravio i faul.

Jedina razlika je što je Serhio Ljulj u drugoj situaciji čuvao Egzuma na postu, a ne Rudi Fernandez.

I epilog je bio isti na kraju, Partizan je pobedio, a Obradović je pokazao zbog čega je u karijeri do sada izgubio samo jednu plej-of seriju iz 21 pokušaja.

Partizan će u trećem meču biti oslabljen neigranjem Matijasa Lesora i Kevina Pantera koji su dobili jedan, odnosno dva meča suspenzije zbog tuče u završnici druge utakmice.

Realov „siledžija“ Jabusele je dobio pet utakmica suspenzije jer je o pod rvačkim zahvatom bacio Dantea Egzuma, pa je Egzum pod znakom pitanja za treću utakmicu. Na teren u trećem susretu neće biti ni Gabrijela Deka, pa će Partizan svakako imati šansu da se domogne Fajnal-fora.

Sada je na pragu da nastavi taj niz i poveća brojke u svoju korist, a da se Partizan nađe na Fajnal-foru prvi put od 2010. godine kada je „za dlaku“ ostao i bez finala Evrolige.

BONUS VIDEO: Najveća sramota evropske košarke: Tuča u Madridu, svi igrači isključeni, Jabusele davio i bacio na parket Egzuma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare