Foto: Starsport

Američki košarkaš Dvejn Vašington neće napuštati Partizan i ne može to da uradi, saznaje Nova.rs.

Američki mediji su u subotu preneli da je Vašington mogao da bude deo trejda Karl-Entonija Taunsa za Džulijusa Rendla, Dontea DiVinčenca i pika prve runde drafta.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovaj trejd je u subotu uzdrmao NBA jer ga niko nije očekivao, pa je Tauns otišao iz Minesote Timberbvulvs u Njujork Nikse posle devet sezona, a u suprotnom smeru će krenuti Rendl, DiVinčenco i pik.

Trejd je uključivao i Šarlot Hornetse, dok su novinari Džon Holindžer i Kit Smit preneli su da bi Vašington mogao u Ameriku da bi bio deo spomenutog trejda.

Spominjala se i otkupna klauzula koja bi bila plaćena Partizanu, pa Smit kaže da je bilo predloga da Niksi dovedu Vašingtona, uz ogradu da nije poznato da li on ima izlaznu opciju ka NBA koju bi mogao da aktivira.

Nova saznaje da to nije slučaj. Štaviše, nijedan od igrača Partizana iz Sjedinjenih Država nema tu opciju pre kraja sezone.

Jedina destinacija na koju mogu da idu tada jeste NBA liga, što znači da im nije omogućeno da odlaze u druge lige poput G-lige dok im traje ugovor.

Jedino je Karlik Džons imao nešto širu mogućnost da ode u NBA ako se ukaže prilika, što se nije desilo letos, pa će i on sa ostalima braniti boje Partizana makar do kraja sezone.

BONUS VIDEO: Košarkaši Partizana dočekani burno na prvoj utakmici sezone protiv Borca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar