Foto: Printscreen Youtube / KK Split

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović prokomentarisao je pobedu nad Splitom u ABA ligi.

Ivanović se vratio u Split tri decenije posle istorijskih uspeha nekadašnje Jugoplastike koja je bila prvak Evrope.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je slavila kao gost u 13. kolu ABA lige sa 72:63, a Ivanović se najpre zahvalio Splićanima na dočeku.

„Moj dragi, lipi Splite, puno hvala. Hvala za ovaj doček, za sve one godine i divne trenutke što smo ovde proveli skupa i što smo vratili sada 30 godina unazad. Osećao sam se lepo. A o utakmici, znao sam da će da bude teško, jer Split igra atipično, svi igraju jedan na jedan, agresivni su, borbeni. Nama je falilo te borbe. Izgubili smo 18 lopti, oni su imali 15 skokova u napadu i teško je pričati o utakmici sa tom statistikom“, počeo je Ivanović.

Podsetio je da ne gleda mnogo unapred kada je reč o rezultatima svog tima.

„Naše ambicije su da pobedimo u sledećoj utakmici. Ja bar ne razmiščljam dalje od toga. Možda neko drugi razmišlja, ali ja ne“.

Uporedio je i vreme kada je Jugoplastika pobeđivala evropske velikane, pa se i sama svrstala među njih, na prelasku s osamdesetih na devedesete godine prošlog veka.

„Različito je. Danas je zaista velika razlika u budžetima i veoma je teško da se igra, ali reći ću vam jednu stvar. I tada kad smo mi igrali i osvajali, isto je bila ogromna razlika u budžetu i nas, možda isto kao i sada između Zvezde i Jugoplastike. Na kraju se igra pet na pet, to se igra“, jasan je Ivanović.

Vratio se potom na meč Zvezde i Splita, ukazavši na neke od problema u igri svog tima, koji sada ima skor od 11 pobeda i jednog poraza.

„Mi nismo dobro ušli u utakmicu, jer Split je igrao svoju igru. Tranzicija prvih deset koševa, jedan na pet, dva na tri. U tranziciji nismo bili spremni da igramo i kad jednom ne uđeš sto posto… Momci su pokušavali, borili se, uspeli smo da se vratimo, ali bilo je teško“, naveo je trener crveno-belih iz Beograda.

BONUS VIDEO: Akcija za zakucavanje Mitrovića, umetnost Zvezdinih igrača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar