Boban Marjanović i Luka Dončić
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Srbija će imati priliku da uživa u NBA spektaklu.

Dalas Maveriksi i Boston Seltiksi će predstojećeg vikenda odigrati meč u terminu idealnom za ljubitelje NBA lige u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ:

Ta utakmica se igra u nedelju, 13. marta od 21.30, a deo spektakla biće i Luka Dončić, koji igra maestralno u poslednjih nekoliko nedelja, kao i Boban Marjanović, koji nema zavidnu minutažu ni ove sezone.

Bez obzira na to, Dalas je trenutno peti na Zapadu sa skorom 40-26, dok je Boston na istoj poziciji na Istoku sa istim brojem pobeda, ali porazom više.

Seltiksi imaju četiri uzastopne pobede, dok su Maveriksi poslednji meč izgubili od Njujork Niksa sa 107:77, te imaju motiv više da se vrate na pobednički kolosek.

Takođe, zahvaljujući inicijativi „NBA Saturdays and NBA Sundays presented by NBA 2K22“ koji NBA poklonicima u Evropi ove sezone omogućava da u direktnom prenosu uživaju u 48 mečeva najjače košarkaške lige na svetu u najboljim televizijskim terminima, publika u Srbiji moće da prati i derbi meč između šampiona Milvoki Baksa i Golden Stejt Voriorsa, za koje nastupa i srpski reprezentativac Nemanja Bjelica.

Foto Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer

Taj okršaj je na programu u nedelju od dva sata i 30 minuta posle ponoći, a sve oči biće uprte u sjajnog Janisa Adetokumba, dvostrukog MVP-a NBA lige, najzaslužnijeg za prvu titulu Baksa u poslednjih 50 godina i neverovatnog Stefena Karija, koji je prešao brojku od 20.000 poena datih tokom svoje blistave NBA karijere koja traje od 2009. godine.

Obe ekipe su druge u svojim konferencijama i do kraja sezone boriće se za što bolji plasman i potencijalno lakšeg protivnika u plej-ofu.

BONUS VIDEO Anketa u Somboru – građani o Nikoli Jokiću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar