Foto: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Nikola Jokić zvezda je velikog teksta „Sports Illustrated“, u kom je opisano kako nema status kakav zaslužuje, a to je izazvalo reakcije.

„Nikola Jokić se gubi među zvezdama, i on je sasvim OK sa tim“, naslov je teksta koji podseća da MVP zaslužuje daleko više pažnje u NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ

„Aktuelni MVP ne privlači pažnju drugih vodećih ljudi NBA lige, ali centar Nagetsa je prilično zadovoljan svojim statusom u ligi“, navodi autor Roan Nadkarni.

On podseća da Nikola sam vuče ekipu bez drugog i trećeg najboljeg igrača, Mareja i Portera.

„Protivnici se plaše Jokića jer je on čovek-ekipa koja uništava, nosio je iscrpljeni tim Nagetsa koji počinje da pronalazi svoj ritam krajem sezone. Posle početka godine i 18–18, Denver je imao 22–8, uključujući čak 12 pobeda u poslednjih 14 utakmica. I sve to pokreće najnezahtevnija superzvezda na svetu, ona koja dobija mnogo više pažnje na terenu nego van njega. Onaj koji nikada nije ni sanjao da bude Ol-star ili MVP lige“, navodi autor teksta.

Na to je reagovao Dejvid Oldridž sa čuvenog portala „The Athletic“.

„Volim svoju medijsku braću iz NBA sveta. Ali ako moram još jednom da pročitam ili čujem zašto nema dovoljno ljubavi za Nikolu Jokića, onesvestiću se. Jokić je AKTUELNI MVP. On će opet pobediti ove godine ili će verovatno biti na drugom mestu iza Džoela Embida. Za ljubav božju, prestanite“, naveo je on.

Svima je bilo jasno na šta je aludirao, a pratioci su ga pitali zašto njegov „The Athletic“ ne piše o aktuelnom MVP-ju.

Takođe, bilo je opaski i da ga nema toliko na TNT/ESPN programu, gde Denver i nije zastupljen kao neke druge ekipe.

Bilo je opaski i da se više prate Lejkersi koji tonu, jedan navijač imao je posebno zanimljiv komentar.

„Jokić konačno počinje da dobija pažnju koju zaslužuje. I onda dođe NBA mejnstrim medij sa opaskom: OK, bilo je dovoljno, možemo li da se vratimo Lebronu, Stefu, Durentu i Embidu?“

Sam autor ne mari previše za kritike i opaske što je pružio zasluženi prostor Jokiću.

„Pitao sam aktuelnog MVP-ja NBA lige da li mu igranje na visokom nivou donosi radost. Ispostavilo se da mu je možda čak i malo dosadio sopstveni uspeh“, naveo je Nadkarni, kog je posebno impresionirala Jokićeva skromnost.

BONUS VIDEO Novak se posle Makabija izgrlio sa svim igračima Zvezde

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar