Foto: Nova.rs/Nebojša Todorović

Pucao sam trojke u fan zoni kod hale u Pragu - tvrdi koševi i izlizane lopte koštali su me boljeg učinka.

Grafika: Slađana Đermanović

Kakve su „zverke“ Deni Avdija i Lauri Markanen, stvarno su se „dobro šibale“ NBA zvezde, lepo je gledati to i sve ostalo uživo, i provesti u hali 11 sati.

PROČITAJTE JOŠ

I, ne, to ni najmanje nije, niti treba da zvuči kao kukanje, naprotiv, ostaje zauvek u najlepšem, posebnom kutku sećanja.

Jeste da ima i jurnjave, i čudne praške klime jer je čas vruće, čas hladno, ali… Za neke stvari se živi i spava se tek koliko mora, pošto mnogo mora i da prođe da se adrenalin spusti posle ovakvih dana, a tek je počelo.

Dok smo prilazili O2 areni za prvi košarkaški dan u našoj D grupi, jasno nam je bilo kakvu podršku će imati Finci. Ne znaju možda pravila košarke, niti ih zanimaju, ali znaju da loču pivo i lokali su ga za sve pare oko dvorane.

Navijači Finske u Pragu; Foto: Nova.rs/Nebojša Todorović

I vole svoju zemlju, dosta, pa ih je put naveo u Prag, jer su igra nekakvo prvenstvo, pa što da ne. A, i ta dvorana je impozantna, pa i nju da vide. Šalu na stranu, bilo ih je baš mnogo, ako ne računamo domaćina Češku, sigurno najviše navijača od svih ekipa iz naše grupe.

Tik uz halu je i velika fan zona, sjajno opremljena, ima da se popije i da se pojede, i da se skače do 305cm da se pipne najviša lopta za neku nagradu.

Nisam pokušavao, ali sam zato stao na 6,75 metara i (neuspešno) pucao trojke u fan zoni – tvrdi koševi i izlizane lopte koštali su me boljeg učinka. Snimak ne smem da kačim, i kolegu Peru i mene bi odmah deportovali, ali stvarno je bila „visoka trava“.

PROČITAJTE JOŠ

Zato su se Avdija i Markanen stvarno lepo „šibali“, prštalo je na sve strane od duela NBA asova u dresovima Izraela odnosno Finske. Vodili su glavnu reč na parketu, žalili na sudije i jedni i drugi, na kraju se posle produžetka radovao emotivni i ljuti Avdija kome se život skratio od uvodne utakmice Evrobasketa.

Prvi meč doneo mi je i onu najiskreniju, dečačku radost, ali ne zbog prethodnog šutiranja na koš. Organizatori se uvek trude da nečim drugačijim privuku pažnju, ovaj put su u potpunosti uspeli što se mene tiče.

Dres koji vraća u detinjstvo; Foto: Nova.rs/Nebojša Todorović

Moćan zvuk „ČK-ČK“, kao da se repetira oružje (iako nisam ljubitelj istog ni najmanje) i onda izlaze konfete na centralnom semaforu. Tako se označavaju slobodna bacanja, a prateći zvuk je baš onakav kakav smo kao dečaci imitirali u igrama.

Sasvim dovoljno za poplavu emocija i da se iz onog kutka posebnih sećanja izvuku neke slike…

Idemo dalje, danas sa Česima, oni su prvu utakmicu izgubili, mi dobili, čeka nas rasprodata hala i bučna podrška domaćinu, ali Karijevi lavovi deluju kao da baš znaju šta im je činiti.

GRUPA D (Prag)

1. kolo, 2. septembar

Izrael – Finska 89:87 (produžetak)

Poljska – Češka 99:84

Srbija – Holandija 100:76

2. kolo, 3. septembar

Finska – Poljska 14.00

Češka – Srbija 17.30

Holandija – Izrael 21.00

3. kolo, 5. septembar

Poljska – Izrael 14.00

Češka – Holandija 17.30

Srbija – Finska 21.00

4. kolo, 6. septembar

Holandija – Poljska 14.00

Finska – Češka 17.30

Izrael – Srbija 21.00

5. kolo, 8. septembar

Finska – Holandija 14.00

Češka – Izrael 17.30

Srbija – Poljska 21.00

BONUS VIDEO Marko Simonović o moćnom startu Srbije na Evrobasketu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar