"Dobro su se šibali", tako bi najbolje mogao da se opiše duel košarkaša Izraela i Finske na startu grupe D, u kojoj je i Srbija.

Grafika: Slađana Đermanović

Slavili su Izraelci posle produžetka sa 89:87, prethodno su nadoknadili i minus 16 u drugoj četvrtini (16:30), a bilo je uživanje gledati duele NBA asova Denija Avdije i Laurija Markanena na Evrobasketu.

PROČITAJTE JOŠ

Na kraju se radovao sin legende Crvene zvezde Zufera Avdije, velikom trijumfu u 1. kolu doprineo je fantastičnim dabl-dablom od 23 poena i 15 skokova, a tri asistencije donele su mu indeks 31.

„Težak meč, izgubio sam nekoliko godina života zbog emocija i besa koje sam osetio tokom utakmice. Rival je bio baš težak i samo mi je drago što smo pobedili“, bilo je prvo što je Avdija rekao.

Osvrnuo se i na žestoku bitku koju je vodio sa Laurijem Markanenom, koji je meč završio takođe sa dabl-dablom od 33 poena i 12 skokova. Na kraju ga je i nadigrao, pošto ga je naterao na promašaj u ključnim trenucima produžetka.

„Sviđa mi se što sam ga čuvao, volim izazove tokom cele karijere. Morao sam da prihvatim i ovaj, i da mu otežam život. Igrači se tako međusobno poštuju, tako što se takmiče i ne odustaju“.

Foto: Matias Horak/STARSPORT

Avdija je sam priznao koliko je bio nervozan i emotivan tokom meča, često je to pokazivao, raspravljao se i sa saigračima, i sa stručnim štabom. Videlo se koliko mu je bilo stalo da pobedi, a na njemu je kao NBA asu ogroman pritisak.

Nije se libio da iskaže nezadovoljstvo i kada je Gal Mekel, nekadašnji plejmejker Crvene zvezde, promašio polaganje u poslednjim sekundama, pa se otišlo u produžetak.

„Sada smo pobedili, pa se neću žaliti, ali bih možda pričao drugačije da smo izgubili. Mislim da je ta lopta trebalo da bude u mojim rukama. Na kraju je i Mekel mogao da pogodi to polaganje, bio je to dobar pokušaj, sad nema šta da se žalimo“, završio je Avdija.

GRUPA D (Prag)

1. kolo, 2. septembar

Izrael – Finska 89:87 (produžetak)

Poljska – Češka 17.30

Srbija – Holandija 21.00

2. kolo, 3. septembar

Finska – Poljska 14.00

Češka – Srbija 17.30

Holandija – Izrael 21.00

3. kolo, 5. septembar

Poljska – Izrael 14.00

Češka – Holandija 17.30

Srbija – Finska 21.00

4. kolo, 6. septembar

Holandija – Poljska 14.00

Finska – Češka 17.30

Izrael – Srbija 21.00

5. kolo, 8. septembar

Finska – Holandija 14.00

Češka – Izrael 17.30

Srbija – Poljska 21.00

BONUS VIDEO: Pogledajte poslednje pripreme košarkaša Srbije za Evrobakset, Gudurić zapalio mrežicu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar