Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

U okviru 4. kola Evrolige u četvrtak su odigrana četiri meča, a posebno su se istakli Fenerbahče, koji sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević a za koji igra Marko Gudurić, i Zenit iz Sankt Peterburga, koji je sa Bajernom odigrao veoma interesantan meč.

Fenerbahče je protiv Uniksa od samog početka zaigrao gotovo savršeno, i nakon rezultata 7:7 na 3:31 pre kraja prve četvrtine napravio seriju 14-1, čime su došli do 21:8. Od tog momenta prednost Fenera je nastavila da raste, pa je na poluvremenu bilo +22 (44:22), da bi u trećoj deonici ruski sastav bio sveden na samo pet poena. Na kraju, +39 (80:41) za drugi trijumf Đorđevićevih pulena od početka sezone u Evroligi.

PROČITAJTE JOŠ...

Marko Gudurić je ubacio četiri poena, dok su Fener predvodili Marijal Šajok sa 17 i Devin Buker sa 16 poena.

Kod ruskog tima bolji od ostalih bio je Ajzea Kenan sa deset poena.

Zenit i Bajern su odigrali meč pun preokreta. Prvu četvrtinu dobio je domaći sastav sa 31:16, ali je u drugoj deonici Bajern najavio povratak, na poluvremenu su prišli na osam poena minusa, a potom u trećoj uspeli da dođu do preokreta. Ipak, u završnih deset minuta usledio je novi preokret vredan pobede Zenita, koji je završnu deonicu dobio 25:11.

Sjajni su bili biši igrači Crvene zvezde. Bili Beron je ubacio deset poena, Džordan Lojd jedan manje, što je uz Džordana Mikija (18), Konera Frenkampa (12) i Aleksa Pojtresa (14) bilo dovoljno za trijumf.

Sa druge strane tim Andree Trinkijerija predvodio je Darun Hilijard sa 24, a Kori Volden, takođe nekadašnjih igrač tima sa Malog Kalemegdana, je brojao do 20. Ognjen Jaramaz je za šest minuta u igri samo jednom šutirao i promašio, dok je imao i dve uhvaćene lopte.

U preostala dva meča, Makabi je sa 93:85 savladao Asvel u Francuskoj, dok je Alba na svom parketu poražena od Baskonije 80:76. Vanja Marinković je u pobedničkom timu ubacio devet poena.

Evroliga, 4. kolo

Četvrtak

Zenit – Bajern 79:71

Fenerbahče – Uniks 80:41

Asvel – Makabi 85:93

Alba – Baskonija 76:80

Petak

19.00 CSKA Moskva – Crvena zvezda

19.00 Monako – Barselona

20.00 Olimpijakos – Žalgiris

20.30 Armani – Anadolu Efes

21.00 Real Madrid – Panatinaikos

Standings provided by SofaScore LiveScore


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar