Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Nekoliko čudnih sudijskih odluka je viđeno u četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Denver je poražen od Lejkersa sa 114:108 i u seriji gubi sa 3-1.

PROČITAJTE JOŠ

Trener Nagetsa Majk Meloun je posle utakmice govorio o spornim detaljima, a jedan od njih je bilo i izvrtanje zgloba Entonija Dejvisa, košarkaša Lejkersa, posle pada na nogu Pola Milsapa, igrača Denvera.

„Gledali su da li je to nameran faul. Nismo imali vremena da za čelendž te odluke. Znao sam da neće biti nameran, Pol nije stavio stopalo ispod njega, pustio ga je da se dočeka na tlo. Entoni je pritom napravio korak ka njemu. Sudija mi je dao obrazloženje sa kojim ne moram da se saglasim, ali tako je kako je…“, rekao je Meloun.

Još jednom je protivnik Denvera imao mnogo slobodnih bacanja.

„Oni 35, a mi 23… Na kraju je Marej nekoliko puta napao obruč, činilo se da je bilo kontakta. Gledaćemo snimke, poslaćemo ih u NBA, daćemo naše predloge. Da li će to proći kroz kanale kroz koje treba da prođe? Da li će uticati na dalje? Ne znam, nadam se da će u narednim utakmicama neki od tih faulova biti dosuđeni“.

Kako je istakao, to nije uzrok poraza, već loš skok u odbrani.

„Razočaran sam zbog toga jer je tako bilo od prvog momenta. Pritom, imali su šestoricu dvocifrenih igrača. Hauard je imao veliki uticaj na igru. Znamo da će Dejvis i Lebron uraditi svoje, ali ne smemo da dozvolimo da Hauard, Kuzma, Koldvel-Poup i Rondo utiču na igru“.

Meloun je govorio posebno o Mareju.

„Igrao je 45 minuta… Kada ga izvadim iz igre, on želi da se vrati. Dobija najbolje defanzivce da ga čuvaju, sada ga je čuvao i Lebron. To je znak poštovanja prema njemu“, zaključio je Meloun.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare