Milojević: Amerika moj sledeći korak, Jokić – superstar

Košarka 08. apr. 202016:29 > 16:31
Podeli:
Dejan Milojević
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Dejan Milojević je tokom desetogodišnjeg staža u Megi izveo brojne igrače na put, utabao stazu kojom se kreće u trenerskom poslu i radom stigao do pozicije asistenta selektora Srbije. Ipak, dosadašnji uspesi mu nisu zadovoljili apetite i već razmišlja o novim izazovima.

Strateg Mege zaslužan je za razvoj pregršt danas veoma uspešnih igrača, a svakako da je Nikola Jokić najzvučnije ime među njima.

„Možda kada se završi karijera Nikole Jokića, on bude naš najbolji igrač svih vremena. Mnogo mi je drago što sam radio sa takvim superstarom“, priznao je Milojević u razgovoru za „Novosti“ i dodao:

PROČITAJTE JOŠ

„Srećan sam što se dobro nosi sa slavom. Sa većinom igrača koji su otišli iz Mege se čujem, pa tako i sa njim“.

Strateg Mege mogao bi uskoro takođe da se uputi preko okeana iniciran razvojem košarkaške karijere sina.

„Trenutno igra u Beovuku i zadovoljan sam njegovim razvojem, kakav je košarkaš, a i kakav je čovek postao. Borben je kao i ja, ali igra potpuno na drugoj poziciji, bek je, pa ne mogu da kažem da imamo sličnosti. Dovoljno je dobar da obezbedi stipendiju na američkom koledžu, tako da je naša porodična želja da naredne godine svi odemo u SAD. Mislim da je za njega najbolje da završi tamo fakultet, a i nadam se da će moj sledeći korak biti NBA. Ipak, želje su jedno… Ne znam da li će se ostvariti, ali plan nam je otprilike takav“.

Perspektivni stručnjak radom u trenutnom klubu skrenuo je pažnju selektora Igora Kokoškova koji mu je ukazao poverenje izborom za asistenta.

„Nije me iznenadilo, jer verujem u svoje kvalitete. Nisam se kolebao ni sekunde. Drago mi je što je izabrao mene i Vladu Jovanovića, koji je jedan od najboljih mladih trenera u Srbiji. Kokoškov je vrhunski čovek i stručnjak, zadovoljstvo je raditi sa njim. Na prvoj akciji smo imali malo vremena da bilo šta uradimo, zabeležili smo pobedu i poraz, ali je celokupan utisak odličan“, rekao je Milojević za „Novosti“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram