Jedna od glavnih tema u srpskoj košarci u poslednje vreme jeste nastup Nikole Jokića za selekciju Srbije na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Najbolji košarkaš sveta nije igrao na Mundobasketu u Manili, a nije želeo ni da priča o igranju na Igrama u Parizu, a mnogi su mu zamerili jer je prevrnuo očima na to pitanje na jednoj konferenciji Denvera.

Legendarni reprezentativac Dejan Bodiroga pričao je o igranju za Srbiju i svojim iskustvima u reprezentaciji u jutarnjem programu TV Nova.

PROČITAJTE JOŠ

„Reprezentacija je napravila sjajan rezultat na Svetskom prvenstvu prošle godine. Trener Pešić i svi reprezentattivci su napravili sjajan rezultat koji niko nije očekivao i napravljen je bez Jokića. Mislim da ćemo biti jači sa njim ako bude igrao, ali treba pohvaliti momke koji su napravili rezultat“.

Bodiroga je indirektno na taj način poslao i poruku Jokiću.

„Košarka je timski sport, naravno da je tim najvažniji, uvek se izdvoji neki pojedinac koji povuče tim i napravi nešto. Donese dodatni kvalitet. Ali tim je najvažniji. Ako bude igrao, bićemo još jači. Nije isti period, što se tiče mene i moje generacije, uvek je bila čast nositi dres svoje zemlje“.

Osvrnuo se i na razliku u vremenu kada je on igrao i na košarku danas i odnosu prema nacionalnom timu.

„Danas, jednostavno, svako ima svoj odnos prema reprezentaciji. Drugačije je vreme. Pričaju mnogi da ima više utakmica, da je potreban odmor preko leta. U moje vreme nije bila uopšte tema igranje ili neigranje. Sam poziv je nešto što je velika čast. Jednostavno, uopšte nismo razmišljali „da ili ne“. Poštujem svačiju želju. Mislim da oni koji izdvoje vreme preko leta, sigurno treba poštovati sve to. Igranje za reprezentaciju je najlepša moguću stvar. Ja sam to proživeo, klupska stvar je jedno, reprezentacija drugo. Odričeš se tih nekih drugih stvari, tokom leta. Mnogo puta se desilo da posle završene sezone odmah odem u reprezentaciju. Provodiš dva ili više meseci sa timom“.

BONUS VIDEO: Celo gostovanje Dejana Bodiroge u jutarnjem programu „Probudi se“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare