Foto: Reuters/Joe Giza/Guliver

Toni Kukoč, jedan od najboljih evropskih košarkaša koji su nastupali u NBA ligi i član čuvene ekipe Čikago Bulsa koja je osvojila tri vezane titule, biće 11. septembra i zvanično uveden u Kuću slavnih, a njega će u nju uvesti Majkl Džordan.

PROČITAJTE JOŠ...

Kukočev saigrač, prva zvezda tadašnjih Bulsa i po mnogima najbolji košarkaš svih vremena biće, uz vlasnika Čikaga Džerija Rejnsdorfa, zadužen da legendarnom košarkašu iz Hrvatske pokaže put ka večnosti.

To je potvrdila ekipa iz Ilinoisa na svojim društvenim mrežama, uz opis „Hrvatska senzacija“, što je bio Kukočev nadimak dok je nosio dres ovog kluba.

Takođe, oglasio se i sam Kukoč:

„Ne mislim da postoji bolja osoba od Majkla Džordana da stoji uz mene. Majkl je na moj život uticao na svaki mogući način“, rekao je Kukoč.

Ceremonija uvođenja novih igrača u Kuću slavnih biće održana 11. septembra.

Kukoč je prethodnih deset godina konstantno ispuštan iz vida kada je u pitanju mesto u Kući slavnih, ali je 2021. godine stigla i definitivna potvrda da je za svojih 13 godina u najjačoj ligi sveta u dresu Bulsa, Filadelfija Seventisiksersa, Atlanta Houksa i Milvoki Baksa ostavio neizbrisiv trag.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram