Košarkaška reprezentacija Jugoslavije 2001. dominantno je došla do titule u Istanbulu, a Veselin Petrović rado se seća jedne anegdote, koja uvek izmami osmeh.

PROČITAJTE JOŠ

Milan Gurović ispričao je za Nova.rs anegdotu o jednom odlasku na bazen, čega se i Veselin Petrović rado seća.

„Ima jedna anegdota sa Vesom Petrovićem, bilo je toplo vreme u Istanbulu, 40 stepeni napolju, mi smo bili u hotelu koji je imao akva park. I onda je pitao Vesa da li može da ide, pošto ima slobodan dan, a nije se skidao da igra. A Kari ga je razumeo da idu zajedno i rekao: e pa nisam poneo kupaće gaće, ne mogu da idem s tobom“, ispričao je Gurović, setio se te scene i Petrović, doduše na drugačiji način.

„Da, da, hteli smo na bazen. Završio se trening i ulazimo u hotel. Tu je Kari, novinari, ljudi koji su uz reprezentaciju, gužva. I prišao sam Kariju i pitao, ‘Kari, je l’ možemo mi malo na bazen’, a on kaže ‘pa ne mogu sada, imam konferenciju za štampu.’ I onda mu kažem, ‘Kari, ne ti, nego mi’ i tako“, kroz smeh će Petrović.

Momenti iz Turske bude posebne uspomene kod svih.

„Bilo je dosta anegdota, dosta toga smo prošli, skoro dva meseca smo se pripremali. Mi smo pre svega bili dobri drugovi i prijatelji. Sećam se utakmice u kojoj sam ušao na 50 razlike, na dva minuta do kraja, ali sam u sebi imao osećaj da gubimo i tako sam igrao. Ne samo ja, pričam o konceptu cele ekipe, energiji koja je tada vladala. Bila je to jedna hemija koja je neponovljiva. Kari je bio tu kao trener koji ume da se našali i bude ozbiljan. Kada je slabija atmosfera, zna šalom da nas digne. Kada poletimo, onda nas spusti. Njegova karijera sve govori za sebe, i u klubovima i u reprezentacijama.“

Intervju sa Veselinom Petrovićem, jednim od 12 veličanstvenih iz Istanbula, moći ćete da pročitate u štampanom izdanju Nove u subotu.

BONUS VIDEO – Gurović i anegdota sa Pešićem

Serijal „Istanbul 2001“ realizovan je u saradnji sa MaxBetom.

Foto: Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar